x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum se manifesta infectia COVID-19 la copii

Cum se manifesta infectia COVID-19 la copii

27 Iun 2020   •   21:30
Cum se manifesta infectia COVID-19 la copii

Pentru copiii şi adolescenţii sub 18 ani, efectele coronavirusului sunt în general uşoare, iar decesele sunt rare, arată un studiu realizat de cercetătorii europeni, citat de CNN.

Doar patru copii au murit din 582 câţi au fost analizaţi în cadrul studiului realizat în perioada de vârf a pandemiei din Europa. De asemenea, doar 8% dintre aceştia au fost internaţi la terapie intensivă.

Studiul afirmă ceea ce medicii spuneau deja încă de la începutul pandemiei: cazurile de copii care fac forme grave de Covid-19 este mult mai mic decât al adulţilor.

Totuşi, copiii nu au fost cruţaţi complet. În timp ce doar 4% dintre copii au avut nevoie de ventilatoare care să-i ajuta să respire, uni dintre ei au fost conectaţi la aparate timp de o lună, arată studiul.

Copiii cu vârsta sub o lună şi cei cu probleme de sănătate preexistente au fost în general legaţi la aparate de îngrijire intensivă. Unii dintre ei au avut mai mult de o infecţie şi 24% dintre cei cu infecţii respiratorii suplimentare, cum ar fi răceală sau gripă au fost de asemenea internaţi la terapie intensivă. Doar 7% dintre copiii fără alte probleme de sănătate au necesitat terapie intensivă.

„Acest lucru ar putea avea implicaţii importante pentru viitorul sezon de iarnă, când infecţiile cu răceala şi gripa vor fi mai frecvente”, a declarat dr. Begoña Santiago-Garcia de la Spitalul Universitar Gregorio Marañón din Madrid, unul dintre medicii care au lucrat la acest studiu.

Deoarece participanţii au inclus doar pacienţi care au solicitat ajutor medical şi au fost testaţi pentru coronavirus, cercetătorii au remarcat că studiul s-a orientat către cazuri mai severe decât cele reflectate în populaţia generală.

„În general, majoritatea tinerilor prezintă doar forme uşoare”, a spus dr. Marc Tebruegge de la Institutul de Sănătate a Copilului din Marea Ormond Street din Londra, care a ajutat la realizarea studiului. „Cu toate acestea, un număr notabil de copii dezvoltă boli grave şi necesită îngrijire intensivă, iar acest lucru ar trebui luat în considerare atunci când planificăm şi acordăm prioritate resurselor medicale pe măsură ce pandemia progresează”, a continuat el.

Studiul arată că este necesară realizarea în regim de urgenţă a unor studii pentru a se stabili un tratament pentru copii, inclusiv găsirea de medicamente antivirale şi imunomodulatoare.

Cel mai frecvent simptom raportat la copii a fost febra, în timp ce aproximativ 16% dintre participanţi nu au prezentat simptome deloc.

Mediafax

×
Subiecte în articol: copii Covid-19