x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cutremur de 4,1 grade pe scara Richter în judeţul Buzău, joi dimineaţa

Cutremur de 4,1 grade pe scara Richter în judeţul Buzău, joi dimineaţa

07 Ian 2016   •   09:06
Cutremur de 4,1 grade pe scara Richter în judeţul Buzău, joi dimineaţa
Sursa foto: Cylonphoto/Getty Images/iStockphoto

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineaţă, la ora locală 4,28, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului /INFP/.

Seismul a avut o intensitate epicentrală II şi s-a produs la o adâncime de 117 kilometri, iar localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (38 kilometri), Vălenii de Munte (43 kilometri), Săcele (48 kilometri), Târgu Secuiesc (54 kilometri) şi Sfântu Gheorghe (55 kilometri).

De la începutul anului, în România au mai avut loc cinci cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,3 şi 4,1 grade pe scara Richter.

În luna decembrie a anului trecut au mai avut loc două cutremure de peste 4 grade Richter, ambele în zona seismică Vrancea, unul de 4,1 grade în data de 16 decembrie şi altul de 4,2 grade, pe 18 decembrie. De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade Richter a avut loc pe 15 decembrie, în Marea Neagră.

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în judeţul Buzău.

Cea mai mare importantă mişcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată însă în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter. 

×
Subiecte în articol: cutremur