x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Barna, despre protestul de la metrou: Nu poate fi câștigătoare o luptă de pe urma căreia doar niște lideri de sindicat amorali au de profitat

Dan Barna, despre protestul de la metrou: Nu poate fi câștigătoare o luptă de pe urma căreia doar niște lideri de sindicat amorali au de profitat

26 Mar 2021   •   12:01
Dan Barna, despre protestul de la metrou: Nu poate fi câștigătoare o luptă de pe urma căreia doar niște lideri de sindicat amorali au de profitat
Sursa foto: Lucian Alecu

Vicepremierul Dan Barna a declarat că organizatorii grevei de la metrou sunt iresponsabili, în contextul în care „în plină pandemie, ei decis să trateze cu dispreț atât bucureștenii, cât și contribuabilii din taxele cărora este susținut metroul”.

„Angajații Metrorex trebuie să înțeleagă că datoria lor către cetățeni este singurul lucru care contează. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a explicat deja foarte bine contextul. Nu poate fi câștigătoare o luptă de pe urma căreia doar niște lideri de sindicat amorali au de profitat”, a precizat Barna.

De asemenea, premierul Florin Cîțu a declarat că protestul de la metrou este unul illegal, organizat de „un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile”.

Circulația metrourilor a fost blocată, vineri dimineață, din cauza unui protest spontan al sindicaliștilor, care au coborât în tunel, la stația Piața Unirii, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp. Astfel, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune. Metrorex a precizat că sindicaliștii au refuzat orice dialog.

Sindicaliștii sunt conduși de Ion Rădoi, fost parlamentar PSD.

Protestul are loc la o zi după ce Metrorex a anunțat că a dat termen până la 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, administrate de firma sindicatului.

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna protest metrou