x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Barna mulțumește pacienților evacuați de la Foișor. „Contribuie la acest efort de război"

Dan Barna mulțumește pacienților evacuați de la Foișor. „Contribuie la acest efort de război"

10 Apr 2021   •   09:05
Dan Barna mulțumește pacienților evacuați de la Foișor. „Contribuie la acest efort de război"
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele USR, Dan Barna, spune că îi pare rău de suferința prin care trec pacienții evacuați de la Spitalul Foișor și de momentele dificile prin care trec, dar România este în război cu COVID-19 și fiecare minut poate însemna o viață salvată.

Președintele USR, Dan Barna, scrie, vineri noaptea, pe Facebook, că România esteîntr-un război și inamicul se numește Covid-19, care „nu are niciun cod de onoare, principiu sau regulă”.

El spune că regretă situația creată la Spitalul „Foișor”, dar fiecare minut poate să însemne o viață salvată: „Trebuie să faci ceea ce e de făcut, cu resursele, procedura si mijloacele de care dispui, chiar dacă nu sunt cele ideale”.

El admite că evacuarea spitalului la ore târzii nu are nimic lăudabil.

„Da, evacuarea spitalului Foișor în aceste ore de seară și noapte, nu are nimic plăcut sau lăudabil. Da, această evacuare a adus un disconfort semnificativ pentru pacienții spitalului care sunt mutați sau externați intempestiv. A adus și multă emoție pentru familiile lor. Îmi pare rău de suferința și momentele dificile prin care trec și le sunt recunoscător că prin sacrificiul pe care îl fac în aceste ore contribuie la acest efort de război comun la care fiecare ar trebui să avem înțelepciunea să o facem prin mesaje și comportament echilibrat”, mai scrie Barna pe Facebook. 

Barna a mai spus că guvernanții nu au avut până acuma de unde învăța buna practică a evacuării de spitale, „dar efortul și sacrificiul acestei seri, din care avem atâtea de învățat, înseamnă niște șanse în plus la viață pentru acei semeni ai noștri care au nevoie disperată în fiecare minut de mai mult oxigen in plămâni. Pentru fiecare inimă care va continua să bată și plamân care va continua să respire din noaptea asta cu oxigenul de la Foișor, supărarea justificată a celor mutați în această seară devine un cost acceptabil”, mai spune Barna.

×