x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu, vorbeşte despre semnificaţia începerii anului universitar

Dan Voiculescu, vorbeşte despre semnificaţia începerii anului universitar

01 Oct 2019   •   15:25
Dan Voiculescu, vorbeşte despre semnificaţia începerii anului universitar

Universităţile şi-au deschis porţile pentru tineri încărcaţi cu speranţe. Dacă pentru mulți dintre tinerii care încep anul universitar, admiterea la facultatea de stat sau privată este o normalitate, au fost vremuri când intrarea la facultatea era un miracol.

Încărcat de emoţie, profesorul Dan Voiculescu a povestit semnificaţia începerii anului universitar.

Profesorul Dan Voiculescu povesteşte că în cei 73 de ani ai săi a avut ocazia să stea pe ambele părţi ale catedrei. Student la început, apoi profesor.

 ''Am fost primul din familia mea care a făcut o facultate. În anii 50-60 ai secolului trecut, Bucureștiul din Bariera Vergului încă păstra urmele războiului. Mulți copii erau trimiși la muncă de la vârste foarte fragede. Din fericire, părinții mei - mama, în primul rând - și-au dorit un alt destin pentru mine. Școala a fost unica responsabilitate a copilăriei mele. Când am intrat la facultate, lacrimile de bucurie ale mamei au fost, pentru mine, o recompensă mult mai mare decât nota de la admitere. Și am continuat să învăț pentru a încerca să ajung la înălțimea sacrificiului părinților mei", scrie profesorul Dan Voiculescu pe blogul său.

danvoiculescu.net

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu