x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dănileţ îi cere liderului T.A.T.A să renunţe la protestul de miercuri. În caz contrar, judecătorul CSM îl ameninţă cu dizolvarea organizaţiei

Dănileţ îi cere liderului T.A.T.A să renunţe la protestul de miercuri. În caz contrar, judecătorul CSM îl ameninţă cu dizolvarea organizaţiei

de Veronica Micu    |    25 Noi 2012   •   09:50
Dănileţ îi cere liderului T.A.T.A să renunţe la protestul de miercuri. În caz contrar, judecătorul CSM îl ameninţă cu dizolvarea organizaţiei
Sursa foto: INTACT IMAGES/Dragos Stoica

Judecătorul Cristi Dănileţ, membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), l-a somat pe Bogdan Drăghici, liderul organizaţiei T.A.T.A (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor) să renunţe la organizarea protestului anunţat pentru miercuri, 28 noiembrie, în faţa sediului CSM. În caz contrar, "şeful magistraţilor l-a ameninţat că membrii Consiliului Superior al Magistraturii vor determina dizolvarea Alianţei T.A.T.A", se arată într-un comunicat al organizaţiei civile.

Potrivit documentului, la protestul de miercuri, Alianţa T.A.T.A va cere demisia preşedintelui CSM, Alina Ghica, "pentru că a încălcat grav legislaţia în vigoare privind protecţia copilului şi reprezintă un exemplu nociv pentru justiţia română".  

Bogdan Drăghici susţine că sâmbătă a fost "apelat direct de judecatorul Cristi Danileţ, membru al CSM, fiind somat de acesta să renunţe la organizarea protestului anunţat". În caz contrar, "şeful magistraţilor l-a ameninţat că membrii Consiliului Superior al Magistraturii vor determina dizolvarea Alianţei T.A.T.A., drept represalii la adresa organizaţiei care are curajul să critice dur şi fondat gravele abuzuri ale unor magistraţi şi să ceară demisia Preşedintelui CSM", se arată în comunicat, care mai precizează că "magistratul Dănileţ a fost în trecut membru al T.A.T.A., fiind afectat direct de fenomenul discriminării tatălui în justiţie şi separat abuziv de copilul său".

Vă prezentăm, integral, comunicatul organizaţiei T.A.T.A

"Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. a anuntat vineri, 23 noiembrie, ca intentioneaza sa organizeze miercuri, 28 noiembrie 2012, MITINGUL PARINTILOR, intre orele 11 si 14, in fata sediului Consiliului Superior al Magistraturii, situat în Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141B, sector 6. T.A.TA.. a anuntat ca la adunarea publica vor participa max. 30 de parinti, care vor solicita Presedintelui CSM, doamna Alina Nicoleta GHICA, sa demisioneze din functie, pentru ca a incalcat grav legislatia in vigoare privind protectia copilului si reprezinta un exemplu nociv pentru justitia romana.

Scopul pichetului il constituie manifestarea protestului cu privire la ignorarea interesului superior al copilului de catre majoritatea magistratilor in cauzele cu minori aflate pe rolul instantelor de judecata (ex. Judecatoria Rm. Sarat, Judecatoria Sectorului 3, Judecatoria Sectorului 1, Tribunalul Bucuresti), Alianta T.A.T.A. dorind astfel sa determine Consiliul Superior al Magistraturii sa reactioneze la semnalele de alarma lansate de parintii nemultumiti de prestatia majoritatii judecatorilor si a procurorilor. Actiunea de protest face parte din Campania Nationala de Promovare a Custodiei Comune, care vizeaza combaterea fenomenului discriminarii tatalui in justitie si protejarea interesului superior al copilului in cauzele cu minori.

Sambata, 24 noiembrie anul curent, liderul T.A.T.A. a fost apelat direct de judecatorul Cristi Danilet, membru al CSM, fiind somat de acesta sa renunte la organizarea protestului anuntat. In caz contrar, seful magistratilor l-a amenintat ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii vor determina dizolvarea Aliantei T.A.T.A., drept represalii la adresa organizatiei care are curajul sa critice dur si fondat gravele abuzuri ale unor magistrati si sa ceara demisia Presedintelui CSM. Magistratul Danilet a fost in trecut membru al T.A.T.A., fiind afectat direct de fenomenul discriminarii tatalui in justitie si separat abuziv de copilul sau.

Desi demnitarului Danilet i s-au comunicat probele si argumentele organizatiei neguvernamentale care a initiat in Romania legiferarea custodiei comune, militeaza pentru protectia si promovarea drepturilor copilului si a combatut cu succes fenomenul discriminarii tatalui in societate, in justitie, in scoli si in spitale, judecatorul-tatic a continuat sa ceara vehement anularea mitingului de protest al parintilor, propunand o intalnire intre liderul T.A.T.A. si presedintele CSM in cursul zilei de luni, 26 noiembrie. Oferta demnitarului CSM a fost respinsa, acesta fiind anuntat ca motivele cererii de demisie vor fi facute publice in ciuda amenintarilor grave.

Judecatorului Danilet i s-a comunicat ca demisia presedintelui CSM este necesara, in conditiile in care gravele abuzuri ale judecatoarei Alina Ghica asupra propriului copil, decaderea de facto din drepturile parintesti a fostului sot, presiunea exercitata de aceasta asupra judecatorilor in propriile dosare civile, care a determinat solutii halucinante, netemeinice si nelegale, toate acestea o descalifica pentru inalta functie de sef suprem al magistratilor din Romania, care trebuie sa aiba o probitate morala si o conduita publica ireprosabile.

Luni, 26 noiembrie 2012, presedintele CSM, judecatoarea Alina Nicoleta Ghica va veni in fata subalternilor domniei sale de la Tribunalul Bucuresti (Sectia a IV-a Civila, Dosar nr. 38018/299/2011), pentru a le solicita sa il decada practic din drepturile parentale pe tatal propriului copil si sa-i binecuvinteze mamicii-magistrat gravele abuzuri de care se face vinovata in relatia cu fiica sa in varsta de 8 ani si cu tatal acesteia.

Coincidenta nefericita pentru sefa magistratilor face ca la acelasi complet de luni sa fie programate si dosarele taticilor LOKODI si IAHN, doua victime ale sistemului patronat de CSM, care incearca de ani de zile sa-si salveze copiii, insa nu reusesc din cauza judecatorilor care actioneaza si gandesc precum sefa lor suprema. Parintii nu mai accepta practicile abuzive, indolenta si/sau lipsa de reactie a puterii judecatoresti, care provoaca nefericirea copiilor si care ignora cadrul legal romanesc si normele europene in materie".



×