x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De patru ori mai puţine accidente rutiere după restricțiile din ultima săptămână

De patru ori mai puţine accidente rutiere după restricțiile din ultima săptămână

01 Apr 2020   •   12:39
De patru ori mai puţine accidente rutiere după restricțiile din ultima săptămână

Numărul accidentelor rutiere a scăzut, în România, cu 72%, în ultima săptămână, după ce au fost impuse restricții în trafic odată cu starea de urgență. Toate infracțiunile sunt, de fapt, în scădere, arată statistica Poliției Române.

 

Mai puţine maşini care circulă în această perioadă înseamnă mai puţine accidente rutiere. Potrivit datelor publicate de Poliţia Română pe Facebook, în ultima săptămână din martie, s-au înregistrat doar 27 de accidente rutiere, cu 72% mai puţine decât în perioada similară a anului trecut, când au fost 99.

 

Poliţiştii au făcut o comparaţie şi în privinţa infracţiunilor. La capitolul furturi, cifrele stau în felul următor: 807 în ultima săptămână din martie 2020, la jumătate faţă de ultima săptămână din martie 2019, când au fost 1.692.

Cifre în scădere sunt şi în ceea ce priveşte infracțiunea de distrugere. De la 535, la 322 (scădere cu 39%) e comparaţia pentru săptămâna luată în calcul.

Tot pe Facebook, Poliţia a anunţat că pe 30 martie, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa ca urmare a unui accident rutier.

Aceste postări au atras sute de reacţii de apreciere pe reţeaua socială, însă există şi utilizatori care le-au transmis poliţiştilor să nu îşi asume meritul pentru cifrele în scădere privind accidentele rutiere, deoarece, în aceste zile, oamenii circulă mai puţin cu maşina şi pe distante mai scurte.

Datele Comisiei Europene arată că România e ţara din UE cu cei mai mulţi morţi în accidente rutiere: 99 la 1 milion de locuitori. În Bulgaria, raportul e de 96 / 1 milion. Cel mai bine stau suedezii – la ei, numărul morţilor în accidente rutiere e de patru ori mai mic decât în România.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: accidente rutiere