x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Debitul maxim al Dunării, sub mediile multianuale ale lunilor iunie și iulie

Debitul maxim al Dunării, sub mediile multianuale ale lunilor iunie și iulie

08 Iun 2020   •   11:23
Debitul maxim al Dunării, sub mediile multianuale ale lunilor iunie și iulie

Debitul maxim al fluviului Dunărea se va situa sub mediile multianuale ale lunilor iunie și iulie, în timp ce în august se va situa peste valoarea medie prognozată de hidrologi, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

În ceea ce priveşte regimul hidrologic pe râurile interioare, acesta va fi, în mare parte, la valori cuprinse între 30% şi 50% din mediile lunare în iunie, iulie şi august, dar şi uşor sub 30% în unele zone din ţară.

„În cursul lunilor iunie, iulie şi august sunt posibile episoade cu creşteri mai importante de niveluri şi debite, cu depăşirea Cotelor de Apărare, pe unele râuri, îndeosebi din nordul, vestul şi centrul ţării, în perioadele cu ploi mai însemnate cantitativ", avertizează hidrologii.

În ceea ce priveşte fluviul Dunărea, la intrarea în ţară (pe secţiunea Baziaş), debitul maxim estimat pentru luna iunie este de 5.500 metri cubi/secundă (mc/s), mai mic faţă de valoarea medie multianuală de 6.400 mc/s, iar cel minim de 3.500 mc/s, relevă prognoza de specialitate.

Pentru luna iulie, debitul maxim al Dunării este estimat la 5.000 mc/s, iar cel minim la 3.000 mc/s, faţă de media lunii respective, de 5.350 mc/s. În timp ce, pentru luna august, debitul maxim al Dunării este estimat la 4.500 mc/s, iar cel minim la 2.700 mc/s, faţă de media lunii respective, de 4.300 mc/s.

×
Subiecte în articol: dunărea debit dunare