x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie Suedia - Guru, liber si nu prea

Decizie Suedia - Guru, liber si nu prea

de Magda Colgiu    |    21 Oct 2005   •   00:00

Curtea Suprema din Suedia a decis ieri eliberarea liderului MISA, Gregorian Bivolaru. Guru asteapta insa decizia autoritatilor suedeze in legatura cu cererea de extradare facuta de Romania.

Curtea Superma din Suedia a decis ieri eliberarea din arestul din Malmo a liderului MISA, Gregorian Bivolaru (foto). "Este liber si poate face ce vrea", a declarat ieri, pentru Realitatea TV, Annette Swedow, procuror-sef in Suedia. Bivolaru trebuie sa astepte insa decizia Curtii Supreme suedeze legata de cererea de extradare facuta de statul roman, in conditiile in care Parchetul General suedez vizeaza mentinerea in detentie a lui Gregorian Bivolaru.

Madalina Dumitru - presupusa victima a lui Guru in dosarul de coruptie sexuala - a depus marturie, saptamana trecuta, in sprijinul acestuia in procesul legat de cererea de extradare solicitata de statul roman.

In 2004, Bivolaru a fost trimis in judecata pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuala, coruptie sexuala, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei.

Bivolaru a formulat o cerere de azil politic in Suedia, sustinand ca este persecutat in Romania, iar autoritatile romane au trimis in Suedia o cerere de extradare pe numele fugarului, pentru ca acesta sa fie adus in tara si judecat. (Magda Colgiu)

×
Subiecte în articol: observator