x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Defrișări ilegale: Doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți crunt la Suceava

Defrișări ilegale: Doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți crunt la Suceava

17 Sep 2021   •   09:30
Defrișări ilegale: Doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți crunt la Suceava

Doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți crunt într-o pădure din Suceava de circa 20 de persoane. Aceștia filmau un documentar despre defrișările ilegale din zonă. 

"Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Avocații Greenpeace au intrat în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență.

Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!", scrie Greenpeace România, pe Facebook. 

 

Cei trei filmau pentru un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri, din România.

Victimele au ajuns în stare gravă la spital, iar polițiștii au reușit să identifice o parte dintre suspecți.

”Să vă arăt picioarele, să vedeți. Așa arata un activist miliardar ce primește bani și trăiește din donații, așa cum încearcă toată lumea sa ne acuze, să discrediteze, să amenințe. Eu nu am nimic ce pierde. Pur si simplu îmi iubesc tara”, povestește activistul, aflat în ambulanță, în drumul spre spital.

Atacul extrem de violent a avut loc într-o pădure de pe raza comunei Coșna.

”Unul din jurnaliști nu știe cum îl cheamă, a pierdut conștiența. Noroc că de la pumni unul a căzut într-o râpă și a reușit să fugă și să anunțe la 112. Deci culmea, ma cheamă localnicii, ma îndrumă agenții economici și mă bat silvicultorii. De la politie ce sa cer? Politia nu poate trece cu procurorul de bariera păzită de zilier. Dragolea a primit un pumn și a căzut într-o râpă și cumva asta a fost șansa noastră.

Pădurarii care au fost acolo au fost de la un ocol privat”, mai povestește bărbatul. 

Activistul Tiberiu Boşutar se teme acum pentru viaţa lui şi a familiei sale.

”M-au dezbrăcat în pielea goală și au spus că mașina rămâne acolo si m-au trimis în fundul gol sa merg acasă, asta am trăit eu azi. 

Unul dintre cei care m-a bătut foarte tare a spus polițiștilor că data viitoare când dau cu ochii de Boșutar îl leagă de mașină si îl trag până îi rămâne numai piciorul”, spune el la Antena 3

 

×