x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Denunț! Ministrul Costache a cheltuit bani publici pentru o vizită personală cu minciuna întâlnirii cu ministrul francez al Sănătății!

Denunț! Ministrul Costache a cheltuit bani publici pentru o vizită personală cu minciuna întâlnirii cu ministrul francez al Sănătății!

de Dan Constantin    |    17 Feb 2020   •   11:50
Denunț! Ministrul Costache a cheltuit bani publici pentru o vizită personală cu minciuna întâlnirii cu ministrul francez al Sănătății!

Victor Costache refuză să dea explicații pentru câteva întrebări grele legate de mandatul de trei luni în care a antrenat guvernul  în mari scandaluri.Între demiterea în regim de urgență a profesorului Beuran de la șefia clinicii de chirurgie din Spitalul Floreasca, arestarea lui și ordonanța de urgență privind privatizarea sistemului de sănătate sunt strânse legături cauzale pe care doar un om cu neuronii puși pe moațele altui cap le-ar nega. Dar, surprinzător,asta o fac propagandiștii dispuși să-l susțină pe Victor Costache în condițiile în care ministrul fuge din teren sau apare doar în câmpurile media strict protejate. Costache, alături de Alexandru,Cîțu, Grindă se vor afla din nou, după trei luni,  la examinare în fața comisiilor de specialitate ale parlamentului pentru avize înainte de circoteca votului pentru guvernul Orban 2. 

Printre întrebările care pot fi puse ministrului Costache,ar fi și cele legate de vizita în Franța din 4-6 februarie. 

Pe siteul Ministerului Sănătății , ca punct central al vizitei ministrului român se afla întâlnirea cu ministrul francez al Solidarității și Sănătății. În această întâlnire urmau să fie discutate,cu dna Agnes Buzyn, ministrul francez,, conform anunțului angajant al oficialului Costache, acte importante de colaborare instituțională franco-română în domeniul sănătății publice. Deși se știa încă de la plecarea ministrului român la Paris că în agenda ministrului francez ,făcută publică încă din 3 februarie, că nu figurează nici o întâlnire cu omologul de la București,pe pagina Ministerului Sănătății este menținută această informație falsă. Mai mult,colegi din PNL ai lui Victor Costache și oficiali ai guvernului, scuzau lipsa ministrului de la ședința de pomină cu cele 25 de OUG, ÎNTRE CARE ȘI CEA A PRIVATIZĂRII SĂNĂTĂȚII, CU ACȚIUNEA DE MARE PRESTIGIU PE CARE O AVEA ÎN CURS DE DESFĂȘURARE ÎN FRANȚA. MINISTRUL VICTOR COSTACHE!

 Întâlnirea cu ministrul francez nu a avut loc, dar nici o explicație nu a fost dată privind acest refuz - o palmă diplomatică greu de șters. A mințit Costache că se va întâlni cu Agnes Buzyn, sau s-a produs o deteriorare gravă a relațiilor româno-franceze,cei de la Paris sancționând astfel pe ministrul român?

 De fapt,ministrul a avut în Franța o AGENDĂ DE INTERESE PERSONALE,principalul punct fiind susținerea unei comunicări la Academia Națională de Chirurgie, în sesiunea acestui for în care Victor Costache este anunțat în programul sesiunii ca ,,membru liber”. Să fie caracterul fals oficial dat de Costache ,prin întâlnirea neprodusă cu omologul francez, doar un suport pentru decontarea cheltuielilor ? CINE va explica acest aspect  care ține de cheltuirea prin fals al banilor publici? 

Duminică 16 februarie, la Paris s-a anunțat că ministrul Agnes Buzyn devine candidata mișcării lui Macron la primăria Parisului, vacantând postul care va fi preluat de  Veran Olivier, medic neurolog. Aceste schimbări nu au nici o legătură cu turbulențele produse de Costache la București.Dar întrebările rămân.de pus..

 ATASAT- AGENDA doamnei ministru Agnes Buzyn, din săptămâna 3 -7 februarie

×
Subiecte în articol: Victor Costache