x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că mesaje RO-ALERT preventive vor fi trimise și în alte județe în perioada următoare

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că mesaje RO-ALERT preventive vor fi trimise și în alte județe în perioada următoare

20 Oct 2020   •   12:09
Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că mesaje RO-ALERT preventive vor fi trimise și în alte județe în perioada următoare

Departamentul pentru Situații de Urgență informează că vor fi trimite mesaje RO-ALERT preventive și în alte județe din țară, în zone unde sunt înregistrate sau sunt previzionate creșteri ale gradului de infectare cu noul coronavirus, în următoarea perioadă.

„Măsura trimiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului ROALERT vine în completarea măsurilor dispuse de autorități destinate limitării răspândirii SARS-CoV-2 în rândul populației”, a precizat, marți, 20 octombrie, DSU.

În București, au fost transmise, marți dimineață, mesaje RO-ALERT atât în limba română, cât și în limba engleză, în contextul în care a fost depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

„Atenţie! În municipiul Bucureşti, nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID-19) este ridicat - peste 3 la mia de locuitori. Masca este obligatorie în spaţiile deschise şi în cele închise! Şcolile îşi vor desfăşura cursurile online. Activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole şi sălilor de jocuri de noroc este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile. Respectaţi măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viaţa dumneavoastră sau a celor din jur", este mesajul RO-ALERT.

Comitetul pentru Situații de Urgență a hotărât ca de marți școlile din București să treacă în scenariul roșu, cu predare online. De asemenea, activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole şi sălilor de jocuri de noroc este interzisă. În plus, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise.

×
Subiecte în articol: dsu RO-ALERT coronavirus Covid-19