x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi în şase judeţe, la hoţii de maşini. Fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, audiat în acest caz

Descinderi în şase judeţe, la hoţii de maşini. Fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, audiat în acest caz

de Veronica Micu    |    29 Apr 2013   •   08:21
Descinderi în şase judeţe, la hoţii de maşini. Fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, audiat în acest caz
UPDATE 9:55 - Generalul (r) Francisc Radici şi alte peste 20 de persoane vor fi audiaţi, luni, în urma unor percheziţii care au loc în Bucureşti şi cinci judeţe, la o grupare suspectată de furturi de maşini ai cărei membri sunt apropiaţi ai lui Sandu Geamănu, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, că în urma percheziţiilor vor fi audiate peste 20 de persoane, printre care şi generalul în rezervă Francisc Radici, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, precum şi un poliţist.

Generalul în rezervă Francisc Radici a fost pus recent sub învinuire într-un dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu, în care mai sunt cercetaţi generalii Corneliu Dobritoiu, Traian Pigui, Floarea Şerban, Constantin Năstase, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru şi Mircia Chelaru, comandorul Gheorghe Gonciaruc, coloneii Cornel Julea şi Ionel Vizitiu, precum şi plutonierul Mihaela Matei.

.............

Peste 30 de percheziţii au loc în acest moment în Capitală şi cinci judeţe, respectiv Galaţi, Sibiu, Iaşi, Alba şi Ilfov, la hoţii de maşini.
Organizaţia infracţională, care ar avea legături cu gruparea lui Sandu Geamănu, fura maşini cumpărate în leasing. Prejudiciul estimat de autorităţi este de peste 200.000 de euro, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

La operaţiune participă poliţişti de la furturi auto şi luptători SIAS. Gruparea era monitorizată din noiembrie 2012.

Dosarul se află în lucru la Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliţiei Capitalei.

La acţiune participă poliţişti bucureşteni, judiciarişti din cadrul DGPMB, luptătorii SAS ai Poliţiei Capitalei şi cei din judeţele unde se desfăşoară percheziţiile, ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi luptători SIAS.

Suportul tehnic-informativ a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din IGPR şi DIPI.



×