x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deţinut evadat de la Penitenciarul Focşani, căutat cu elicopterul şi 200 de poliţişti şi jandarmi

Deţinut evadat de la Penitenciarul Focşani, căutat cu elicopterul şi 200 de poliţişti şi jandarmi

21 Sep 2019   •   13:30
Deţinut evadat de la Penitenciarul Focşani, căutat cu elicopterul şi 200 de poliţişti şi jandarmi

Căutările deţinutului de la Penitenciarul Focşani care a evadat în cursul zilei de vineri continuă, în teren, fiind mobilizaţi circa 190 de poliţişti şi jandarmi, dar şi un elicopter, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

„În această dimineaţă au fost reluate căutările pentru găsirea şi prinderea evadatului. La activităţile de căutare participă 110 poliţişti, 62 lucrători din cadrul penitenciarului şi 16 jandarmi. Beneficiem şi de sprijin aerian din partea Inspectoratului General de Aviaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Zorel Burlan.

Un deţinut în vârstă de 39 de ani care ispăşea în Penitenciarul Focşani o pedeapsă de 22 de ani a evadat vineri după-amiază, în timp ce se afla la muncă pe raza localităţii Goleşti.

Vasilică Ciobotaru fusese condamnat definitiv în urmă cu circa 14 ani, după ce a violat şi ucis o bătrână în vârstă de 73 de ani din comuna Bogheşti, judeţul Vrancea. Ciobotaru a fost prins la scurt timp într-o comună din Călăraşi şi a recunoscut comiterea faptei. În 2017, acesta ceruse instanţei întreruperea pedepsei din motive de sănătate, însă instanţa a respins anul trecut, ca neîntemeiată, cererea deţinutului.

La momentul părăsirii punctului de lucru de la Goleşti, deţinutul era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni albaştri, bluză de trening bleumarin cu sigla Adidas şi bocanci.

Cei care deţin informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul de telefon 112.

 AGERPRES

×
Subiecte în articol: evadat