x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Director Evidența Persoanelor: Este posibilă revenirea la termenul sex pe cărțile de identitate

Director Evidența Persoanelor: Este posibilă revenirea la termenul sex pe cărțile de identitate

04 Aug 2021   •   21:20
Director Evidența Persoanelor: Este posibilă revenirea la termenul sex pe cărțile de identitate
Sursa foto: MAI

Directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a MAI, Cătălin-Aurel Giulescu, spune că este posibilă revenirea la termenul sex pe cărțile electronice de identitate în locul celui de gen, utilizat în proiectul pilot.

Chestorul de poliție Cătălin-Aurel Giulescu a spus miercuri că actele de identitate au fost întocmite în conformitate cu dispozițiile unei hotărâri de guven. „Implementarea a urmărit îndeaproape dispozițiile HG 295 din 2021, care stabilește și aprobă normele metodologice de aplicare a legislației privind evidența populației. În anexele acestei hotărâri veții găsi forma și conținutul documentelor”, a spus acesta.

Întrebat dacă este posibilă revenirea la termenul sex, Cătălin-Aurel Giulescu a răspuns: „Orice opțiune este posibilă, vom analiza cu foarte mare atenție și vom trage niște concluzii, este foarte posibil ca mențiunea respectivă să fie sex. Nu este niciun fel de problemă în acest sens. Regulamentul UE amintește în preambul la punctul 24 de sex, la punctul 27 de gen. Totodată în partea dispozitivă o să vedeți că utilizează expresia gen”.

Șeful Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a MAI a spus că anexa HG precizează expres că există doar două forme de gen: feminin și masculin.

El a spus că proiectul pilot, lansat luni la Cluj, va fi îmbunătățit și că la nivel național va fi extins într-un interval cuprins între 9 și 12 luni.

„De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine? Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, spuneau, marți într-o postare pe Facebook, reprezentanții Alianței pentru Unitatea Românilor.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: evidenta persoanelor