x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA a început urmărirea penală împotriva judecătoarelor Bârsan şi Puşoiu

DNA a început urmărirea penală împotriva judecătoarelor Bârsan şi Puşoiu

10 Oct 2011   •   12:19
DNA a început urmărirea penală împotriva judecătoarelor Bârsan şi Puşoiu

DNA anunta oficial, printr-un comunicat transmis luni, inceperea urmaririi penale pe numele judecatoarelor Gabriela Birsan, presedintele Sectiei Contencios a instantei supreme, si Iuliana Pusoiu, de la aceeasi sectie. Cele doua sunt suspectate de trafic de influenta.

Potrivit comunicatului DNA, in acelasi dosar sunt urmariti penal si avocata Claudiua Gherbovan Silinescu si omul de afaceri Gabriel Chiriac, pentru cumparare de influenta.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, in perioada mai 2010 - mai 2011, judecatoarele Birsan si Pusoiu ar fi primit, in mod repetat, de la avocata Gherbovan - Silinescu si de la omul de afaceri Gabriel Chiriac, diferite foloase reprezentand bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion si plata cazarii pentru diferite deplasari in strainatate, dar si suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant sau asigurarea folosintei gratuite a unui apartament din Paris.

"Foloasele respective au fost primite in schimbul facilitarii solutionarii favorabile a unor dosare aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal", se mai arata in comunicatul DNA.

Omul de afaceri Gabriel Chiriac s-a prezentat, astazi, la DNA, pentru a i se aduce la cunostinta invinuirea in acest caz. De asemenea, judecatoarele Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu, precum si avocata Gherbovan Silinescu au fost audiate, pe 7 octombrie, de procurorii anticoruptie, anunta Antena3. Cu o zi inainte, pe 6 octombrie, anchetatorii au facut perchezitii la locuintele celor doua judecatoare, dupa obtinerea unui aviz din partea Sectiei pentru judecatori a CSM.

De altfel, presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a semnalat Inspectiei Judiciare materialele din presa referitoare la judecatoarele Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu, de la instanta suprema, vizate de o ancheta a DNA, cerand sa verifice informatiile, astfel incat sa se stabileasca daca exista abateri disciplinare sau incalcari ale Codului deontologic al magistratilor.

×