x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA a început urmărirea penală împotriva membrilor Comitetului Executiv al FRF

DNA a început urmărirea penală împotriva membrilor Comitetului Executiv al FRF

22 Oct 2011   •   09:00
DNA a început urmărirea penală împotriva membrilor Comitetului Executiv al FRF

UPDATE: Este vorba despre dosarul deschis in urma unei plangeri depuse de Adrian Mititelu, presedintele Universitatea Craiova, care le-a declarat procurorilor DNA ca excluderea echipei sale a fost o decizie abuziva.

Doar patru din cei 14 membri ai Comitetului Executiv nu sunt cercetati penal.

Dumitru Dragomir a declarat in direct la Antena 3 ca nu a facut nimic decat sa respecte procedurile si ca stia de circa doua saptamani ca este cautat de DNA. "La Comitetul Executiv, Comisia Juridica a prezentat cazul. Ce vina sa aiba Comitetul Executiv ca a votat? Noi am respectat regulamentul si procedurile."

Pe data de 27 octombrie, Dumitru Dragomir este asteptat la DNA.

Federatia Romana de Fotbal anunta, in 20 iulie, ca gruparea Universitatea Craiova a incalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pana cand masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF.

Universitatea Craiova a refuzat sa-si retraga actiunile in instantele civile impotriva Federatiei Romane de Fotbal, iar Comitetul Executiv al FRF a decis dezafilierea clubului.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, declara ca decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat in vigoare, singura posibilitate ca aceasta hotarare sa fie anulata fiind in cadrul votului Adunarii Generale din martie sau aprilie 2012.

Dupa dezafiliere, jucatorii Universitatii Craiova au devenit liberi de contract si au plecat gratis la alte echipe.

Interesant este ca, aflati deja in arest pentru luare, respectic dare de mita, Vasile Avram si Sorin Terbea, se numara printre cei urmariti penal si in acest dosar, in calitate de membri ai Comitetului Executiv al FRF.

DNA a inceput urmarirea penala a 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF, in frunte cu Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, in cazul dezafilierii abuzive a Universitatii Craiova. Ancheta a inceput ca urmare a unei sesizari a patronului gruparii oltene, Adrian Mititelu, iar Sandu, Dragomir si alti opt membri ai Comitetului Executiv sunt acuzati de abuz in serviciu.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir a declarat la Antena 3 ca a primit instiintarea DNA si a anuntat ca pe 27 octombrie va fi prezent la sediul DNA pentru audieri.

×
Subiecte în articol: dumitru dragomir mircea sandu