x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doar 32 de paturi ATI libere pentru pacienții cu COVID- 19 în țară. În câteva orașe mari nu mai există niciun loc

Doar 32 de paturi ATI libere pentru pacienții cu COVID- 19 în țară. În câteva orașe mari nu mai există niciun loc

22 Sep 2021   •   14:16
Doar 32 de paturi ATI libere pentru pacienții cu COVID- 19 în țară. În câteva orașe mari nu mai există niciun loc

32 de paturi ATI-COVID sunt libere în țară iar în Cluj, Iași sau Timișoara nu mai este niciun pat liber. Capitala are 5 paturi libere

Astăzi, la nivel național există 1.163 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.037 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 246 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 32 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 5 paturi libere la acest moment.

Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Paturi ATI destinate pacienților COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate sunt în:

Bihor – 2
Brașov -2
București – 5
Constanța- 2
Hunedoara – 3
Ialomița – 4
Satu Mare - 1
Sibiu – 4
Tulcea – 1
Vrancea - 8.

Mediafax

×
Subiecte în articol: paturi ati COVID