x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi pacienți din Buzău vindecați de coronavirus, reinternați după ce testul a ieșit din nou pozitiv

Doi pacienți din Buzău vindecați de coronavirus, reinternați după ce testul a ieșit din nou pozitiv

08 Apr 2020   •   17:47
Doi pacienți din Buzău vindecați de coronavirus, reinternați după ce testul a ieșit din nou pozitiv
Sursa foto: Facebook Gabriela FIrea

Doi verișori din Buzău, veniți din Italia, tratați și vindecați de coronavirus la Institutul Național Matei Balș, au ieșit pozitivi din nou, la retestarea realizată în timp ce se aflau în izolare, acasă. Cei doi au fost din nou internați într-un spital suport, la Râmnicu Sărat.

Potrivit Prefecturii Buzău, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probe de la cei doi pacienți care au ieșit din Institutul Național Matei Balș în 26 martie. Retestările s-au realizat luni și au ieșit din nou pozitive.

„Externarea celor doi pacienți s-a făcut în urma recoltării consecutive a două (în cazul primului pacient), respectiv trei probe (la al doilea pacient), ale căror rezultate au fost negative”, a transmis sursa citată.

Rezultatul probelor recoltate însă în 6 aprilie pentru cei doi pacienți a sosit marți și a fost din nou pozitiv.

Cei doi pacienți, unul de 46 de ani și celălalt de 29 de ani, sunt verișori și după externare s-au izolat împreună la același domiciliu, fără a avea alți contacți.

În prezent, cei doi sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul din Râmnicu Sărat, care este spital suport COVID.

Sursa: Mediafax

×