x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu in fotbalul romanesc! A MURIT un antrenor care a condus patru echipe naţionale de fotbal

Doliu in fotbalul romanesc! A MURIT un antrenor care a condus patru echipe naţionale de fotbal

27 Mai 2016   •   10:20
Doliu in fotbalul romanesc! A MURIT un antrenor care a condus patru echipe naţionale de fotbal

Ted Dumitru a murit joi, la vârsta de 76 de ani. Potrivit presei din Africa de Sud, el a făcut infarct în timp ce se afla la cumpărături într-un mall din Johannesburg şi, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat, potrivit Romania TV.

Ted Dumitru s-a născut pe 2 septembrie 1939, la Bucureşti. El şi-a început cariera sportivă ca fotbalist la Sportul Studenţesc, dar din cauza unei accidentări a fost nevoit să abandoneze activitatea de performanţă. S-a reorientat spre antrenorat, iar la vârsta de 25 de ani a devenit cel mai tânăr antrenor din istoria Ligii 1. Era anul 1964, iar Ted Dumitru o pregătea pe Universitatea Craiova.

În 1973, Ted Dumitru a cerut azil politic în Germania. În 1980 a mers în Africa, unde avea să-şi petreacă tot restul vieţii. A antrenat patru naţionale de fotbal: Zambia (1980-1982), Swaziland (1983-1984), Namibia (2000-2001) şi Africa de Sud (2005-2006). De asemenea, el a antrenat şi echipe de club de succes din Africa de Sud, precum Kaizer Chiefs‚ Orlando Pirates sau Mamelodi Sundowns. De altfel, În Africa de Sud era poreclit Master Ted, Profesorul sau Mr. Magic.

 

×
Subiecte în articol: deces ted dumitru