x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în muzica românească! „Sunt tristă. A mai plecat un prieten drag”

Doliu în muzica românească! „Sunt tristă. A mai plecat un prieten drag”

22 Ian 2020   •   17:45
Doliu în muzica românească! „Sunt tristă. A mai plecat un prieten drag”
Sursa foto: pixabay.com

Prof.univ.dr. Grigore Constantinescu, muzicolog şi colaborator al postului Radio România Muzical, a murit la vârsta de 82 de ani, potrivit radio-muzical.ro.

 

Născut pe 5 decembrie 1938 la Bucureşti, Grigore Constantinescu a studiat la Conservatorul din oraşul natal, iar în anul 1976 a devenit doctor în muzicologie al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

 

A avut o activitate impresionantă de-a lungul timpului ca profesor şi muzicolog: a fost redactor la Editura Muzicală şi la revista Muzica, profesor şi conducător de doctorat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, membru al Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii – Universitatea Bucureşti, cronicar muzical, autor de studii, articole, interviuri, volume de muzicologie, realizator de emisiuni radiofonice şi de televiziune; a participat cu comunicări ştiinţifice la simpozioane naţionale şi internaţionale; a fost preşedintele Uniunii Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România.

Apropiat colaborator al postului Radio România Muzical, Grigore Constantinescu a realizat de-a lungul timpului cicluri de emisiuni precum „Convorbiri şi lecturi cu muzică”, „Muzica, nimic mai simplu”, şi „Turism muzical”.

„Sunt tristă. A mai plecat un prieten drag înainte de a-i mai da o îmbrăţişare azi, de ziua îmbrăţişărilor. Un profesor bun şi blând, un profesionist al criticii teatrale şi muzicale, profesorul şi muzicologul Grigore Constantinescu. Fiţi iertat domnule profesor şi Dumnezeu să vă faciliteze cât de curând o întâlnire cu Mitică, unul din preferaţii d-voastră!”, a scris cântăreaţa Ileana Şipoteanu pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Grigore Constantinescu