x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dr. Adrian Streinu-Cercel: Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască

Dr. Adrian Streinu-Cercel: Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască

04 Oct 2020   •   20:26
Dr. Adrian Streinu-Cercel: Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască

Dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", consideră că lumea pe stradă ar trebui să poarte măști pe față. Coronavirusul circulă în aer cu o viteză de circa 7 metri pe secundă și distanțarea socială nu ne mai protejează dacă nu purtăm mască.

 

”Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic.

Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2”, a spus Adrian Streinu-Cercel, duminică seară, la Antena 3.

”În momentul în care o persoană respiră și îl eliberează în aer, virusul pleacă cu circa 7 metri pe secundă. De aici nevoia de distanțare fizică și obligativitatea de purtare a măștii. Chiar dacă sunt la o distanță de 2 metri, distanța de 2 metri nu mă protejează dacă eu nu am o mască care să mă protejeze de pătrunderea virusului”, a precizat Streinu-Cercel.

Autoritățile au raportat duminică, 4 octombrie 2020, 1.835 de cazuri noi de COVID-19 și 56 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore. În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 598 de pacienți.

 

×
Subiecte în articol: Dr. Adrian Streinu-Cercel