x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dr. Mihai Craiu, mesaj pentru părinții îngrijorați de posibila infectare a copiilor cu coronavirus

Dr. Mihai Craiu, mesaj pentru părinții îngrijorați de posibila infectare a copiilor cu coronavirus

14 Mai 2020   •   14:32
Dr. Mihai Craiu, mesaj pentru părinții îngrijorați de posibila infectare a copiilor cu coronavirus

Medicul pediatru Mihai Craiu îi linişteşte pe părinţii care se tem că noul coronavirus i-ar putea îmbolnăvi grav pe cei mici şi spune că "există boli mult mai grave la copil decât coronavirusul", scrie Antena 3.

"Când discutăm despre COVID-19 şi copii, există un exces de emoții şi de reacții neașteptate. Am anticipat din luna ianuarie 2020 această accentuare a reacțiilor extreme, de la negare violentă (cu mulți adepți și în România) până la atacuri incontrolabile de panică.

Acest articol din JAMA trece în revistă TOATE cele 48 de cazuri de copii care au ajuns în secții de Terapie Intensivă din SUA și Canada, din cauza agravării bolii, în cadrul unei infecții cu SARS-CoV-2.

Mesajul scurt este că cele 48 de cazuri grave, la copil, au fost observate în martie şi aprilie 2020 (până în 10 aprilie). Atunci existau în SUA aproape 540.000 cazuri confirmate COVID-19 și în Canada peste 23.000.

Au fost, majoritatea acestor spitalizări, la copii anterior bolnavi (83% din aceștia aveau, înainte de spitalizarea actuală, o maladie gravă, preexistentă infecției cu noul coronavirus). Şi au fost doar 2 decese. La peste o jumătate de milion de cazuri confirmate în populația generală.

Ar fi bine să privim lucrurile pe care le știm (și nu sunt nici pe departe suficiente pentru a fi în control în fața SARS-CoV-2!!) și să fim mai riguroși cu realitatea. Exagerările și scenariile apocaliptice NU au nici o bază reală, în cazul copiilor anterior sănătoși, infectați cu noul coronavirus.

Există boli MULT mai grave la copil! Atât în SUA, dar mai ales în România...", a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: mihai craiu coronavirus