x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dr. Valeriu Gheorghiță: Cred că vom depăși peste 90% ca rată de acoperire vaccinală din lucrătorii din sistemul medical

Dr. Valeriu Gheorghiță: Cred că vom depăși peste 90% ca rată de acoperire vaccinală din lucrătorii din sistemul medical

30 Ian 2021   •   22:34
Dr. Valeriu Gheorghiță: Cred că vom depăși peste 90% ca rată de acoperire vaccinală din lucrătorii din sistemul medical
Sursa foto: Lucian Alecu

Dr. Valeriu Gheorghiță a oferit informații noi despre campania de vaccinare din România. Țara noastră este pe locul cinci în Europa în ceea ce privește vaccinarea împotriva noului coronavirus.

”Este ceea ce puteam obține până la acest moment. Am avut o rată de utilizare a dozelor aproape de maximal” a afirmat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România, la Antena 3

”Pentru prima etapă, cred că vom depăși peste 90% ca rată de acoperire vaccinală din lucrătorii din sistemul medical” a anunțat Valeriu Gheorghiță. ”Obiectivul a fost atins și a depășit așteptările noastre. Aș vrea să mulțumesc tuturor colegilor mei din sistemul medical care au dat cel mai puternic semnal de încredere” a spus medicul militar. 

Valeriu Gheorghiță a spus că ținta de vaccinare este de 100.000 de persoane pe zi, adică 50.000 de persoane la prima doză, 50.000 de persoane la rapel. De la jumătatea lunii aprilie, ar urma să avem 100.000 de vaccinări pe zi, moment în care se vor deschide sute de centre de vaccinare.

”Am ajunge la 10.000.000 de persoane vaccinate chiar cu două doze (în septembrie 2021). Asta ne dorim” a spus dr. Gheorghiță. ”Pare o țintă greu de atins, dar nu e imposibil, dacă vom avea suficiente doze și o campanie de informare bine pusă la punct” a continuat medicul militar, coordonator al campaniei de vaccinare. 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță