x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Draga Olteanu Matei: Liviu Ciulei era un bărbat civilizat, foarte curtenitor şi atent cu toată lumea

Draga Olteanu Matei: Liviu Ciulei era un bărbat civilizat, foarte curtenitor şi atent cu toată lumea

25 Oct 2011   •   10:48
Draga Olteanu Matei: Liviu Ciulei era un bărbat civilizat, foarte curtenitor şi atent cu toată lumea

Actrita Draga Olteanu Matei a declarat ca nu a avut "norocul si onoarea" sa lucreze cu Liviu Ciulei, dar atat cat l-a intalnit a cunoscut un "barbat foarte civilizat si foarte curtenitor".

"Eu nu am stat mult in preajma lui. M-am intalnit cu el cand si cand. Era un barbat foarte civilizat si foarte curtenitor si atent, cu toata lumea, nu doar cu actritele. Nu am avut norocul si onoarea sa lucrez cu dansul", a spus Draga Olteanu Matei.

Ea si-a amintit de o ocazie cand marele regizor a incurajat-o sa nu renunte si sa-si interpreteze rolul asa cum simte. Actrita a spus ca in acel moment a simtit ca Liviu Ciulei "era nu doar un mare regizor", ci si "un mare preot", care i-a transmis energie si talent.

"Am jucat in 'Interviul', de Catrinel Oproiu, la Teatrul Bulandra, pus in scena de Catalina Buzoianu. Pentru ca nu concorda ceea ce simteam eu pentru rol cu indicatiile Catalinei Buzoianu si nu-mi iesea rolul, doream sa ma retrag. Atunci maestrul Ciulei a venit in sala, a vazut si m-a luat de mana, asa, calm, si bun, si bland, si mi-a spus: 'Draga, fa asa cum simti tu!'. Am urmat exact ce mi-a spus domnul Ciulei si a fost un succes foarte mare, a fost unul dintre rolurile pe care le-am iubit si cu care am avut foarte mare succes. Atunci am simtit ca Liviu Ciulei este un mare preot. Pentru mine, din acel moment - sigur, pana atunci era un mare regizor si de film, si de teatru, il stimam si il admiram -, dar in momentul acela am simtit ca era un mare preot, care m-a incarcat de putere, de talent pur si simplu si am putut sa fac acel rol", a declarat Draga Olteanu Matei, potrivit Agerpres.

Marele regizor Liviu Ciulei a murit marti, la varsta de 88 de ani, intr-un spital din Germania, unde fusese internat din cauza mai multor afectiuni.

×