x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Duminică neagră pe șoselele din țară, 5 morți și 18 răniți

Duminică neagră pe șoselele din țară, 5 morți și 18 răniți

21 Iun 2015   •   17:04
Duminică neagră pe șoselele din țară, 5 morți și 18 răniți
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Cinci persoane au murit şi alte 18 au fost grav rănite, duminică, în urma unor accidente rutiere care au avut loc pe mai multe drumuri din ţară.

Astfel, încă de la primele ore ale zilei, poliţiştii au anunţat că un bărbat a murit şi cinci persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 2A, între localităţile constănţene Ovidiu şi Mihail Kogălniceanu.

Potrivit Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa, din cauza neatenţiei, o şoferiţă în vârstă de 24 de ani a pătruns cu roţile de pe partea dreaptă a maşinii pe acostamentul din piatră al şoselei, pierzând controlul direcţiei. A intrat apoi pe contrasens şi în coliziune cu un autovehicul condus regulamentar din sens opus. În urma izbiturii, maşina condusă de tânăra de 24 de ani a părăsit şoseaua şi s-a răsturnat pe câmp. Un bărbat în vârstă de 30 de ani care se afla în dreapta tinerei a murit iar şoferiţa şi doi pasageri au fost răniţi. Alte două persoane, din al doilea autoturism implicat în accident, au fost şi ele rănite.
Cei cinci răniţi au suferit politraumatisme şi au fost transportaţi cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

De asemenea, cinci persoane au fost rănite, duminică dimineaţa, într-un accident rutier produs pe DN 14, în afara localităţii sibiene Aţel. Cauza accidentului este neacordarea de prioritate.

Un tânăr de 26 de ani şi-a pierdut şi el viaţa şi alţi trei au fost grav răniţi şi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, în urma unui accident rutier petrecut sâmbătă spre duminică noaptea, la cota 1.600, pe drumul Horezu - Vârful lui Roman. Drumul, în lungime de 8 km., care urcă la cota 1600, la staţiunea Vârful lui Roman, nu este asfaltat iar când condiţiile meteo sunt nefavorabile se circulă cu dificultate pe serpentine.

Un bărbat în vârstă de 21 de ani, care conducea un moped pe DN 7, şi-a pierdut viaţa, duminică, pe raza comunei Păuliş, judeţul Arad, în urma efectuării unei manevre de întoarcere fără a se asigura în prealabil.

O persoană a murit şi alte trei au ajuns la spital, duminică, în urma unui accident rutier produs pe DJ 176, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu. Accidentul s-a produs pe raza comunei Moldoviţa. O tânără în vârstă de 23 de ani, Maria A., în timp ce conducea un autoturism VW Golf din direcţia Moldoviţa spre Vatra Moldoviţei, într-o curbă, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu autoturismul într-un copac. Din cauza impactului puternic, maşina s-a răsturnat în pârâul Hăuceni, la o diferenţă de nivel de peste 3,5 metri. În urma accidentului, toate cele patru persoane din autoturism au fost rănite. La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe care au preluat victimele şi le-au transportat la spital. Din cauza rănilor grave, tânăra care se afla la volan a decedat în drum spre spital. Celelalte trei persoane au ajuns cu răni la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Un bărbat a murit, alţi doi au fost grav răniţi şi trei bărbaţi au suferit răni uşoare în urma unui accident rutier produs duminică pe DN 65 (E574). În accident au fost implicate două autoturisme care s-au lovit frontal, într-o curbă, în zona Negreni (sat al oraşului Scorniceşti, judeţul Olt), în condiţii de carosabil umed şi ploaie. În cele două maşini implicate în accident se aflau şase persoane, toţi bărbaţi, cel mai tânăr având 26 de ani, şi cel mai vârstnic 80 de ani. Octogenarul se afla în momentul accidentului pe bancheta din spate a maşinii înmatriculate în Argeş şi în urma rănilor suferite a decedat. La faţa locului au intervenit patru echipaje de Ambulanţă, un echipaj de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi un elicopter SMURD de la Craiova. Echipajele de Ambulanţă şi de la SMURD sosite la locul accidentului au găsit bărbatul de 80 de ani în stop cardio-respirator, politraumatizat, au efectuat manevre de resuscitare, însă acesta a fost declarat decedat. În stare foarte gravă a fost găsit şi un bărbat în vârstă de 60 de ani, care prezenta traumatism toracic şi de coloană lombară şi a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţe din Craiova.

×
Subiecte în articol: accidente rutiere morti