x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator E oficial: Comitetul pentru Situații de Urgență a VOTAT în unanimitate prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile

E oficial: Comitetul pentru Situații de Urgență a VOTAT în unanimitate prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile

16 Iun 2020   •   15:38
E oficial: Comitetul pentru Situații de Urgență a VOTAT în unanimitate prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că CNSU a adoptat, în unanimitate, o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul țării pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 iunie 2020.

 

”Înaintea ședinței de guvern am avut ședința CNSU. Am adoptat în unanimitate următoarea hotărâre. Articolul 1. Se propune prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul țării pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 iunie 2020.Articolul 2. Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de SARS CoV 2 necesar a fi adoptate începând cu data de 17.06.2020 în contextul epidemiologic actual sunt prevăzute în anexă”, a spus Ludovic Orban în timpul ședinței de guvern.

El a mai spus că față de situația existentă, a fost luată decizia de a face o nouă relaxare a restricțiilor, în conformitate cu decizia adoptată vineri.

Astfel, se va permite desfășurarea activităților în mall-uri, cu excepția cinematrografelor, restaurantelor și sălilor de jocuri, se va relua activitatea sălilor de fitness, se reia activitatea în after-school-uri și grădinițe pe perioada verii, precum și reluarea jocurilor de noroc.

De asemenea, el a mai spus că încetează forma de sprijin pentru părinți.

”Foarte mulți părinți au solicitat la redeschiderea grădinițelor și tipurilor de activități after-school. Toate regulile stabilite trebuie respectate pentru a reduce la minimum riscul infectării celor care beneficiază de aceste activități”, a mai spus premierul.

Orban a mai spus că se va permite și reluarea oficierea slujbelor în biserici, dar cu respectarea unor reguli.

”Propunerea formulată de CNSU e de a permite oficierea slujbelor și în spații închise”, a precizat premierul.

Social-democrații au decis, luni, că vor vota pentru prelungirea stării de alertă, dar cu unele modificări, printre care excluderea achizițiilor directe și redeschiderea bisericilor și teatrelor. Starea de alertă ar urma să fie de doar 15 zile, a anunțat președintele Marcel Ciolacu.

 

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban stare de alerta