x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Electrica a depus 24 de proiecte în PNRR

Electrica a depus 24 de proiecte în PNRR

15 Mai 2021   •   13:30
Electrica a depus 24 de proiecte în PNRR

Electrica a depus 24 de proiecte în PNRR: implicarea în domeniul producţiei şi stocării de energie electrică reprezintă o direcţie strategică prioritară.

Grupul Electrica are 24 de proiecte de investiţii depuse în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), mecanism de finanţare prin care România speră să atragă circa 14 miliarde de euro, scrie ZF.

Din cele 24 de proiecte, 18 sunt destinate părţii de distribuţie a energiei, element semnificativ în realizarea tranziţiei energetice pe plan local.

„În cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR) - pilonul I Tranziţie verde, compo­nen­ta I.6 Energie regenerabilă şi eficienţă energetică, grupul Elec­trica a depus 24 de proiecte de investiţii, dintre care 18 depuse de Distribuţie Energie Electrică România (DEER - compania rezultată în urma fuziunii celor trei firme de distribuţie de sub um­brela Electrica). Principalele pro­iecte depuse de Electrica pentru PNRR au în vedere investiţii în parcuri fotovoltaice şi eoliene, infra­struc­tura pentru stocarea energie şi reţea de staţii de reîncărcare a vehi­cule­lor electrice“, au transmis reprezentanţii companiei.

Planurile de investiţii ale celor mai mari companii din România vor fi incluse în cea de-a 16-a ediţie a Anuarului de Business al României, unul dintre cele mai importante proiecte editoriale realizate de ZF.

Mediafax

×
Subiecte în articol: electrica PNRR proiecte