x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii nu vor vouchere pentru cumpărarea de uniforme: Avem nevoie de acces la educație de calitate, nu de uniforme

Elevii nu vor vouchere pentru cumpărarea de uniforme: Avem nevoie de acces la educație de calitate, nu de uniforme

12 Aug 2020   •   11:22
Elevii nu vor vouchere pentru cumpărarea de uniforme: Avem nevoie de acces la educație de calitate, nu de uniforme

Elevii nu vor ca din toamnă să primească 350 de lei pentru cumpărarea uniformelor și spun că au nevoie de educație de calitate și nu de uniforme, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Consiliul Elevilor.

Consiliul Național al Elevilor s-a opus proiectului încă din luna iunie.

„În primul rând, în contextul economic actual, o astfel de măsură ar fi dezastruoasă, întrucât asigurarea sumelor prevăzute în proiectul de lege presupune o povară financiară semnificativă pentru bugetul de stat. Mai mult, ținând cont de faptul că peste 900 de mii de elevi nu au acces la educație online, considerăm că alocarea fondurilor către această inițiativă legislativă reprezintă un act de iresponsabilitate și indiferență crasă a senatorilor față de elevii din România. În al doilea rând, în lipsa unor alte măsuri de securitate prezente în școală (servicii de pază, servicii de monitorizare audio-video etc.), instituirea obligativității purtării uniformelor școlare de către elevi reprezintă doar o formă fără fond”, se arată în comunicat.

Un alt motiv pentru care elevii nu sunt de acord cu această măsură este acela că ea nu va atrage după sine creșterea calității actului educațional, ci, în cel mai bun caz, va reprezenta doar „un simulacru trist” al unei asemenea creșteri.

„Suntem consternați de iresponsabilitatea senatorilor care au votat acest proiect de lege. Acestea sunt nevoile educației din România? Acestea sunt prioritățile financiare ale statului român? Începutul anului școlar ne bate la ușă; în școli va fi nevoie de materiale de protecție sanitară, de device-uri conectate la internet, de infrastructură școlară și de multe altele. Stimați deputați, dacă sunteți cu adevărat preocupați de soarta elevilor din România, vă solicităm respingerea acestei ințiative legislative. Elevii au nevoie de acces la educație de calitate, nu de uniforme care să arate bine în poze”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: elevi uniforme