x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elicoptere de atac AH-1Z pentru Republica Cehă

Elicoptere de atac AH-1Z pentru Republica Cehă

08 Mai 2019   •   09:49
Elicoptere de atac AH-1Z pentru Republica Cehă

Departamentul de Stat american a decis să aprobe o posibilă achiziție străină (Foreign Military Sale) de către Republica Cehă a patru elicoptere de atac Bell AH-1Z și a echipamentelor aferente, pentru un cost estimat la 205 milioane de dolari. Agenția de cooperare în domeniul apărării a emis certificarea necesară, notificând astăzi Congresul SUA despre această potențială vânzare.

 

Guvernul Republicii Cehe a cerut să achiziționeze patru (4) elicoptere de atac AH-1Z, opt (8) motoare instalate T700-GE701D, opt (8) sisteme integrate de poziționare globală cu navigație inerțială Honeywell (EGI) și serviciul de poziționare exactă (PPS), precum și paisprezece (14) rachete AGM-114 Hellfire. Sunt incluse și echipamentele de comunicații, sistemele electronice de luptă, mitralierele M197 cu calibru de 20 mm, sistemul Target Sight, echipamentele de suport, containere de rezervă ale motoarelor, piese de rezervă și reparații, echipamentele de testare, datele tehnice și publicații, instruirea personalului, servicii de asistență tehnică guvernamentale și ale contractorilor în privința suportului tehnic, de logistică și inginerie, și alte elemente legate de logistică și suport pentru program. Costul total estimat al programului este de 205 milioane de dolari.

Această posibilă achiziție va susține politica externă și securitatea națională a Statelor Unite prin îmbunătățirea securității unui partener NATO, care este o forță importantă pentru asigurarea păcii și stabilității în Europa. Vânzarea acestor echipamente răspunde necesității Republicii Cehe de a-și apăra și sprijini obiectivele de apărare proprii și ale NATO.

Republica Cehă ia în considerare fie UH-60M sau elicopterele Bell UH-1Y / AH-1Z pentru înlocuirea flotei îmbătrânite de elicoptere Mi-24. Republica Cehă intenționează să utilizeze aceste elicoptere pentru a moderniza forțele sale armate și pentru a consolida apărarea națională. Programul va contribui la obiectivul militar al Republicii Cehe de a-și actualiza capabilitățile, sporind în același timp interoperabilitatea cu Statele Unite și aliații săi din NATO. Republica Cehă nu va avea nicio dificultate de interoperabilitate între aceste elicoptere și forțele sale armate.

Principalii contractori vor fi Bell Helicopter, Textron, Fort Worth, Texas; și General Electric Company, Lynn, Massachusetts.  Nu există acorduri offset cunoscute în legătură cu această vânzare potențială.

Punerea în aplicare a acestei posibile achiziții va necesita mai multe vizite din partea reprezentanților Guvernului American și a contractorilor pentru a participa temporar la revizii tehnice și de program, precum și asistență de instruire și întreținerea aeronavelor în țară pentru o perioadă de 24 de luni. De asemenea, va fi necesar ca trei reprezentanți ai contractorilor să locuiască în Cehia timp de doi ani pentru a susține acest program.

Anunțul unei potențiale achiziții militare este cerut prin lege și nu înseamnă că vânzarea a fost încheiată.

×
Subiecte în articol: Bell AH-1Z