x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emil Boc: Guvernul trebuie să se gândească la un plan de eliminare treptată a restricțiilor și să pună accent masiv pe vaccinare

Emil Boc: Guvernul trebuie să se gândească la un plan de eliminare treptată a restricțiilor și să pună accent masiv pe vaccinare

30 Mar 2021   •   17:31
Emil Boc: Guvernul trebuie să se gândească la un plan de eliminare treptată a restricțiilor și să pună accent masiv pe vaccinare

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a cerut Guvernului să stabilească un plan de relaxare treptată a restricțiilor și accelerarea campaniei de vaccinare, scrie Știri de Cluj.

„Eu cred că deocamdată măsurile care sunt în vigoare trebuie respectate, dar Guvernul trebuie să gândească foarte clar un plan de eliminare treptată a restricțiilor, așa cum fac și alte țări din UE și să pună accent masiv pe vaccinare. Vă amintesc faptul că SUA și-a propus ca pe 4 iulie să aibă toată populația adultă vaccinată, de asemenea și Danemarca și-a propus ca până la sfârșitul lunii să elimine treptat restricțiile și să acorde o atenție mai mare locurilor de muncă”, a declarat Emil Boc la RealitateaPlus.

De asemenea, acesta a afirmat că Guvernul trebuie să evalueze măsurile pe care le ia și să se adapteze din mers în cazul acelor măsuri mai puțin bune.

„Guvernul nu trebuie să rămână încremenit în proiect, ci să adapteze din mers unele măsuri care sunt mai puțin bune și să le păstreze pe cele care sunt mai mult bune. Asta trebuie făcut în urma unei analize făcute de specialiști", a subliniat Emil Boc.

Emil Boc a criticat modul în care se calculează rata de infectare, a cerut soluții pentru HoReCa și organizarea unui festival test, pentru a vedea câtă lume se infectează.

 

×
Subiecte în articol: emil boc