x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Engie România a cumpărat acţiunile deţinute de Gazprom la Wirom

Engie România a cumpărat acţiunile deţinute de Gazprom la Wirom

22 Feb 2019   •   13:44
Engie România a cumpărat acţiunile deţinute de Gazprom la Wirom

Engie România a achiziţionat acţiunile deţinute de Gazprom Schweiz AG şi filialele sale la Wirom, o companie de distribuţie, furnizare şi servicii de gaze naturale, care operează în partea de sud a României, informează un comunicat.

Astfel, Engie România îşi majorează participaţia de la 48,85% la 100% la Wirom. Tranzacţia a primit acordul Consiliului Concurenţei, se mai arată în comunicat.

"Prin această achiziţie, Engie România îşi consolidează poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale de pe piaţa reglementată de gaze naturale la nivel naţional. Acest lucru este în concordanţă cu strategia Grupului Engie de a-şi dezvolta activităţile de infrastructură de reţele şi soluţii destinate clienţilor şi de consolidare a principalelor segmente de activitate pe pieţele cheie", au precizat reprezentanţii companiei.

Procesul de achiziţie a fost demarat la începutul anului 2018, iar contractul de vânzare-cumpărare a acţiunilor a fost semnat în noiembrie 2018.

"Această achiziţie permite Engie România să-şi consolideze poziţia în sectorul gazelor naturale şi să-şi dezvolte portofoliul de clienţi, precum şi să ofere clienţilor Wirom o gamă mai largă de servicii energetice şi soluţii digitale asociate activităţilor principale", a declarat Eric Stab, preşedinte şi CEO al Engie România.

Wirom este o companie de distribuţie şi furnizare de gaze prezentă atât pe piaţa reglementată, cât şi pe cea concurenţială, precum şi un furnizor de servicii energetice operând în cinci oraşe din sudul ţării: Giurgiu, Alexandria, Turnu Măgurele, Olteniţa şi Corabia.

În prezent, Wirom operează o reţea de distribuţie a gazelor de aproximativ 300 km, are un portofoliu de 44.000 de clienţi şi îşi extinde reţeaua actuală pentru a putea deservi mai mulţi clienţi. Wirom a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro şi are aproximativ 100 de angajaţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Gazprom Schweiz AG Engie România