x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Evacuare cu distonocalm. Vadim, către executor: "Infractoarea dracului!"

Evacuare cu distonocalm. Vadim, către executor: "Infractoarea dracului!"

de Carmen Vintila    |    04 Ian 2011   •   10:10
Evacuare cu distonocalm. Vadim, către executor: "Infractoarea dracului!"
Sursa foto: Dragos Stoica /Jurnalul National

UPDATE: Dupa o zi plina de scandal, jigniri si violente fizice, dar si verbale, Corneliu Vadim Tudor, presedintele Partidului Romania Mare, a anuntat marti seara ca renunta pentru moment la protest si ca pleaca acasa, dar ca miercuri va continua. "Cel mai destept cedeaza. Ma duc la copilasii mei, dar maine vom continua protestul. Eu ma bat pentru romanii mei, ca daca noi cedam, astia vor face victime noi", a declarat Vadim la Antena 3.

Frig marţi dimineaţă în tot Bucureştiul, amorţeala de după Sărbători dom­nind încă pe străzi. Doar una, în car­tierul Aviatorilor, clocotea. În faţa casei din Strada Emile Zola, atmosfera se încinsese la cote maxime. Li­de­rul PRM, europarlamentarul Vadim Tudor, urma să fie evacuat din sediu. S-a lăsat cu ţipete, injurii, ameninţări, aruncat cu apă rece şi, în final, s-a chemat şi ambulanţa.

În jurul orei 8:30, executorul ju­de­cătoresc, Paula Daniela Şomăldoc, a sosit la sediul PRM împreună cu vreo 20 de poliţişti. De partea cealaltă, tot vreo 20, dar membrii PRM. În fruntea lor, C.V. Tudor, Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu. Cu decizia executorie a instanţei în mână, Şomăldoc le-a cerut peremiştilor să părăsească clădirea. Vadim o roagă să nu antreneze poliţia şi jandarmeria într-o „acţiune ilegală”, pentru că, potrivit acestuia, nu există o hotărâre ju­decătorească definitivă în baza căreia executorul să poată face eva­cua­rea. Pentru că Şomăldoc nu a ce­dat, s-a ales cu un duş rece la propriu, liderul PRM aruncându-i în faţă un pahar cu apă, şi a fost poftită afară cu un „Marş!”. Executorul le-a cerut poliţiştilor să fie legitimaţi toţi ziariştii şi să fie scoşi din sală. „Sunt demnitar european, arestaţi-mă pe mine!”, a cerut liderul PRM, spunând că în imobil funcţionează şi ziarul Tric­o­lorul şi biroul său de europarlamentar, existând trei procese pe rol şi nici o hotărâre judecătorească definitivă.

„Nu dai tu presa afară, analfabeto! Uite ce fac cu hârtiile tale, in­frac­toareo, marş afară de aici! Imbecilo!”, a ţipat Vadim, aruncând în sus do­cumentele executorului. Pentru toa­te astea, Şomăldoc a anunţat

că-l va da în judecată pe liderul PRM. „A venit o escroacă pe nume Şomâldoc care pretinde că are o hotărâre ju­de­cătorească definitivă. Nu are, minte, a fost trimisă să execute forţat o comandă. De un an de zile Băsescu se chinuieşte să evacueze PRM din sediu”, a strigat Vadim de la balcon, ajutat de o portavoce. Anterior, el relatase o discuţie privată între şeful statului şi prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu în care Băsescu îi cerea să rezolve problema evacuării PRM din sediu.

Nici poliţiştii nu au scăpat uşor. Şi aceştia s-au ales cu injurii şi îm­brân­celi. În mijlocul scandalului, la sediu so­seşte şi fratele liderului PRM, Mar­cu Tudor. Se războieşte cu poliţiştii pentru că nu-i permit accesul în clă­dire şi după o vreme i se face rău. O ambulanţă SMURD soseşte la faţa locului. „Are tensiune mare. Are pro­bleme mari cu inima, acum i se fac perfuzii”, anunţă Marius Marinescu. În cele din urmă, Marcu Tudor a fost transportat la Spitalul Militar, Marinescu învinovăţindu-i pe poliţişti pentru acest incident şi anunţând că vor fi depuse plângeri împotriva lor şi vor fi cerute daune morale. De îngrijiri medicale a beneficiat şi C.V. Tudor, acestuia fiindu-i administrat un calmant. Închis în sediu, Vadim a anunţat că va rămâne să doarmă „la locul de muncă din România” oricâte luni va fi nevoie. Mai mult, acesta a trimis să-i fie aduse „hrană rece, torţe şi lumânări”.

PRM a sesizat Corpul de Control al ministrului Justiţiei cu privire la acest caz. Secretarul de stat Lidia Ba­rac a confirmat primirea cererii şi a precizat că documentul a fost înaintat la cabinetul ministrului Justiţiei, pentru a fi apoi transmis Corpului de Control al acestuia.

Între timp, omul de afaceri Nicolae Şerbu, membru PRM, a susţinut că Andrew George Caranfil, care re­ven­dică imobilul, nu este adevăratul pro­prietar al acestuia şi că oricum a în­cheiat cu acesta un contract de co­mo­dat care expiră în anul 2015. Exe­cu­torul judecătoresc a dispus însă in­ventarierea bunurilor din imobil. În cursul procedurii de evacuare a se­diului au fost înlocuite şi încuietorile de la intrarea în clădire. Avoca­tul lui Caranfil, Petre Marin, s-a de­cla­rat convins că peremiştii vor părăsi se­diul în cursul zilei. Întrebat despre eventuale înţelegeri între cele două părţi, avocatul lui Caranfil a spus că cei de la PRM au solicitat un termen de graţie, însă „pretenţiile au fost inac­ceptabile, a fost un termen mult prea lung”. „Nu ne-am înţeles şi nu ne vom înţelege pe cale amiabilă”, a su­bliniat avocatul. 






×
Subiecte în articol: corneliu vadim tudor