x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozia de la Arad. Orban: România este o țară sigură

Explozia de la Arad. Orban: România este o țară sigură

29 Mai 2021   •   16:33
Explozia de la Arad. Orban: România este o țară sigură

România este o țară sigură și a fost ferită o lungă perioadă de timp de atentate, spune președintele PNL, Ludovic Orban, după ce omul de afaceri arădean Ioan Crișan, în vârstă de 66 de ani, a murit în urma exploziei mașinii.

Întrebat dacă se simte sigur în România, după ce un om de afaceri a murit în urma exploziei mașinii, în Arad, președintele PNL, Ludovic Orban a spus, la Târgu Mureș, în conferință de presă, că „România este o țară sigură”.

„România a fost ferită o lungă perioadă de timp de astfel de atentate. Avem instituții care veghează la apărarea vieții și siguranței cetățenilor români și este, din punctul meu de vedere, o țară sigură. (...) România are instituții profesioniste care veghează la apărarea siguranței. Nu se află despre câte late posibile de evenimente, atentate au fost prevenite”, a spus Orban.

La rândul său, eurodeputatul Siegfried Mureșan a declarat că la Arad a fost un incident „singular și izolat” care nu afectează siguranța cetățenilor.

„Va trebui văzut. Dar un accident nu afectează siguranța de ansamblu a cetățenilor. Aproape 20 de milioane de oameni trăiesc în siguranță în granițele țării și în toate statisticile privind siguranța cetățeanului, în momentul de față, România ocupă locuri fruntașe în comparație cu celelalte țări ale UE. Acest incident singular și izolat nu afectează siguranța de ansamblu a cetățenilor în toate colțurile țării”, a spus Mureșan.

O explozie, urmată de un incendiu și soldată cu un deces a avut loc în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, anunță autoritățile locale. La volan se afla Ioan Crișan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

Procurorii exclud o explozie întâmplătoare a mașinii omului de afaceri arădean Ioan Crișan, iar cercetările se fac in rem pentru omor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban