x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Exproprierea imobilelor pentru construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești, analizată, joi, de Guvern

Exproprierea imobilelor pentru construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești, analizată, joi, de Guvern

09 Iul 2020   •   16:16
Exproprierea imobilelor pentru construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești, analizată, joi, de Guvern

Guvernul României are pe ordinea de zi a ședinței de joi o hotărâre ce vizează declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor care se află pe coridorul Autostrăzii Sibiu-Pitești, pe raza localităților Bascov, Băiculești și Merișani, din județul Argeș.

Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe Ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, se urmărește „declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național "Autostrada Sibiu - Pitești" - Secțiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti, aflate pe raza localităţilor Bascov, Băiculești și Merișani, din județul Argeș, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - SA”.

„Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, situate pe amplasamentul prevăzut la art. 1, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național "Autostrada Sibiu - Pitești" - Secțiunea 5 Curtea de Argeş –
Piteşti, aflate pe raza localităţilor Bascov, Băiculești și Merișani, din județul Argeș, sunt în cuantum total de 40.567 mii lei și sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pentru anul 2020, nr. 5/2020,
la capitolul 84.01 "Transporturi", subcapitolul 03 "Transport Rutier", titlul 58 "Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 - 2020", articolul 58.03 ”Programe din Fondul de Coeziune – FC””, potrivit documentului citat.

Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunța, în martie, că au început construcția primilor 13 km ai autostrăzii Sibiu – Pitești. Este vorba de lotul 1 al secțiunii 1, Sibiu – Boița.

Contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), Secțiunea 1, Sibiu – Boița, cu o valoare de 612,6 milioane lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL.

Durata contractului este de 168 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.

(sursa: Mediafax)

×