x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Extradare respinsa - Guru e liber, in Suedia

Extradare respinsa - Guru e liber, in Suedia

de Magda Colgiu    |    22 Oct 2005   •   00:00
Extradare respinsa - Guru e liber, in Suedia

Instanta suedeza a respins ieri cererea de extradare a lui Gregorian Bivolaru (foto). Autoritatile romane nu au fost informate de aceasta decizie, Razvan Radu, oficial in MJ, afirmand ca, "daca asa stau lucrurile, Romania nu are nici o cale de atac. Daca Bivolaru ramane in Suedia, nu vom putea solicita o noua extradare decat in conditiile unei condamnari definitive in tara". In cazul in care Bivolaru paraseste teritoriul suedez, pe numele lui poate fi emisa o cerere de extradare.

Procurorul suedez Annette von Sydow, care s-a ocupat de caz, explica decizia Curtii Supreme din Suedia prin faptul ca in Romania exista riscul ca Gregorian Bivolaru sa fie supus unor persecutii si hartuiri din cauza convingerilor sale religioase si a faptului ca este practicant de yoga. Liderul MISA asteapta decizia Suediei in legatura cu cererea de a primi azil in aceasta tara, el sustinand ca a fost persecutat in Romania.

Bivolaru este judecat in Romania pentru mai multe infractiuni de natura sexuala si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat. (Magda Colgiu)

×
Subiecte în articol: observator