x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Familia lui Hardy Chauncey va primi 50.000 de lei pentru funeraliile baschetbalistului

Familia lui Hardy Chauncey va primi 50.000 de lei pentru funeraliile baschetbalistului

11 Oct 2011   •   09:15

Consiliul Local Giurgiu a alocat, marti, intr-o sedinta extraordinara, suma de 50.000 de lei pentru Clubul Sportiv Scolar, echipa finantata de primarie, banii urmand sa ajunga la familia baschetbalistului american Hardy Chauncey si, de asemenea, sa fie utilizati pentru funeraliile acestuia.

Potrivit reprezentantilor Primariei Giurgiu, la prima sedinta ordinara, care va avea loc la sfarsitul lunii octombrie, se va propune ca Sala Polivalenta si o strada din municipiu sa poarte numele lui Hardy Chauncey, potrivit Mediafax.

"Suma de 50.000 de lei este pentru funeralii si pentru familie, este un moment foarte greu pentru noi pe care speram sa-l depasim, in acest moment nu se stie ce se va intampla cu echipa de baschet, jucatorii straini fiind speriati, ca si familiile lor. Incercam sa-i convingem sa mergem mai departe, se duc tratative pentru a-i calma si linisti. S-a propus acum ca la prima sedinta ordinara, care va avea loc la sfarsitul lunii octombrie, pe ordinea de zi a acesteia sa figureze propunerea ca Sala Polivalenta si o strada din municipiu sa poarte numele Hardy Chauncey", a declarat primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.

In echipa CSS Giurgiu sunt legitimati 5 jucatori americani, intre care si Hardy Chauncey, un sarb si 8 jucatori romani, intre care 5 sunt giurgiuveni.

La sedinta extraordinara a Consiliului Local Giurgiu au participat 18 din cei 21 de consilieri locali, printre absenti fiind si Emil Vuca, vicepresedintele organizatiei judetene PSD Giurgiu, consilier local si el, avocatul suspectului arestat preventiv pentru 29 de zile.

In cursul zilei de marti, la Giurgiu sunt asteptati sa vina reprezentanti ai ambasadei SUA care sa preia din hotelul in care a locuit baschetbalistul hainele si obiectele care apartin acestuia, iar oficialitatile locale spun ca este posibil ca dupa scoaterea de la morga trupul neinsufletit al lui Hardy Chauncey sa fie adus, inainte de repatriere, la Giurgiu, unde colegii, suporterii si localnicii sa-i aduca un ultim omagiu.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminica dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti, unde a fost adus in urma unei agresiuni petrecute intr-un local din Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo.

Principalul suspect in cazul agresiunii s-a predat Politiei din Giurgiu, luni dimineata. Ionut Tanasoaia a fost retinut pentru 29 de zile, sub acuzatiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.

×