x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fătuloiu, de la mita din parcarea Internelor, ataşat la Roma.

Fătuloiu, de la mita din parcarea Internelor, ataşat la Roma.

de Mara Raducanu    |    18 Mai 2011   •   10:54
Fătuloiu, de la mita din parcarea Internelor, ataşat la Roma.

Dupa ce anul trecut chestorul Dan Valentin Fatuloiu a tot vorbit- fara sa aduca si dovezile necesare pentru a-si sustine acuzele- despre asasinate la comanda, demiteri, despre celebrul flagrant "din parcarea Internelor", iata ca toate au fost date uitarii.

Demis la 22 noiembrie 2010 - impreuna cu Petre Toba, fostul sef al Politiei Romane si cu Vasea Soric, ex-seful Politiei Neamt – iata ca Dan Fatuloiu se intoarce "in ring". Fostul secretar de stat a fost numit in functia de atasat pe afaceri interne la Roma, prin ordin al ministrului Traian Igas.

Potrivit biroului de Presa al MAI, Fatuloiu a acceptat propunerea functiei sI urmeaza sa plece in Italia. Traian Igas, Ministrul Administratiei si Internelor, a declarat astazi ca numirea fostului secretar de stat in functia de atasat de interne la Roma a fost decizia cea mai corecta din toate punctele de vedere, tinand cont de experienta sa in domeniu.
"De la schimbarea sa din functie, Dan Fatuloiu a fost pus la dispozitia ministerului pana recent. Am luat aceasta decizie (de numire a sa in functia de atasat de interne la Roma n.r.) tinand cont de experienta sa in domeniu, inclusiv cea acumulata la New York".

Igas a precizat ca nu crede ca vor fi probleme privind reprezentativitatea acestuia si a amintit ca el este ofiter activ, iar atata timp cat nu s-a dovedit ca ar fi comis o infractiune trebuie sa-si desfasoare activitatea in interiorul Ministerului de Interne conform regulamentelor in vigoare.

La data de 19 martie 2011, Petre Toba, demis si el in acelasi timp cu Dan Fatuloiu de Traian Igas, a fost numit in functia de secretar general adjunct in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor(MAI), avand atributii in organizarea Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Chestorul Fatuloiu, nume controversat "pe scena" Internelor
Numele chestorului Dan Valentin Fatuloiu este unul controversat in istoria Ministerului de Interne, iar anul 2010 a fost unul marcant pentru seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica din MAI. Mitingul politistilor din 24 septembrie 2010 a fost momentul in care "securea" intre mai-marii din Interne-Politie a fost dezgropata oficial. Dupa celebrul miting al oamenilor legi din fata Cotroceniului, Dan Fatuloiu, la acea vreme responsabil cu ordinea publica in cadrul ministerului, i-a declarat razboi deschis lui Petre Toba, declarandu-l pe acesta vinovat pentru protestul din fata Cotroceniului. Fatuloiu merge mai departe pana la a-i propune lui Traian Igas demiterea lui Toba din functia de sef al Politiei Romane.

Fatuloiu, Chelu si "mita din parcarea Internelor"
Pe fondul acestor ape tulburi, la 19 noiembrie 2010, asistam la inca un episod marcant in istoria MAI si anume "Mita din parcarea Internelor", al carui protagonist a fost nimeni altul decat Dan Fatuloiu, secretar de stat in MAI. Atunci, Fatuloiu a precizat ca omul de afaceri galatean Catalin Chelu a fost in biroul lui de la MAI, oferindu-i doua case, doua masini si 50.000 de euro mita pentru a-i rezolva niste dosare penale.

Fatuloiu si asasinatele la comanda
Simtind ca este momentul sa pluseze, chestorul Fatuloiu acorda un interviu pentru Antena 3 in care povesteste cu verva despre asasinate la comanda si morti in conditii suspecte. Pe care insa nu le si probeaza si care astazi au fost date uitarii.

Din America, la Roma
Fatuloiu a fost, din 1994 pana in 1997, inspector sef la Inspectoratul de Politie al Judetului Dambovita, dupa care, din 1997 pana in 2000, inspector sef la Inspectoratul de Politie al Judetului Arges.

In 2000 devine sef al Politiei Capitalei de unde, in 2004, ajunge director adjunct al Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Un an mai tarziu devine inspector general al Politiei Romane, functie din care pleaca, in 2007, devenind sef al Biroului atasatului afacerilor interne in Statele Unite ale Americii, cu functie de ministru-consilier.

×