x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Festivalul Mucenicilor în Parcul Național

Festivalul Mucenicilor în Parcul Național

08 Mar 2019   •   17:00
Festivalul Mucenicilor în Parcul Național

Festivalul Mucenicilo 2019 promite să bată orice record în materie de Mucenici cu cel mai lung lanţ de mucenici văzut vreodată. Peste 20.000 de mucenici moldovenesti si peste 5000 de portii de mucenici muntenesti fierti intr-un ceaun urias va asteapta weekend-ul acesta, in PARCUL NATIONAL din sect.2 Bucuresti!

 Si pentru ca va fi un eveniment dedicat in exclusivitate mucenicilor, organizatorii au invitat gospodine iscusite din Muntenia, care vor fierbe dis de dimineata 5000 de portii de mucenici muntenesti, intr-un ceaun urias, menit sa atraga cu aromele sale nemaipomenite toti pofticiosii bucuresteni si nu numai, reteta pentru care se vor folosi nu mai putin de 50 kg de faina, 3 kg de nuca, 10 kg de miere si tot atatea de zahar, 20 de kg de lamai si 2 kg de scortisoara.
Alti 20.000 de mucenici moldovenesti vor fi copti intr-un cuptor cu banda, pentru care gospodinele vor incropi sute de kg de faina, zahar, zeci de litri de ulei si sute de litri de lapte,25 de kg de unt, sute de oua si nu mai putin de 200 kg miez de nuca, 80 kg de miere si 5 kg de lamai.
Pentru ca traditiile se pastreaza cu sfintenie in randul romanilor, gospodinele vor turna zeci de mii de paharele de vin, asa cum cere si obiceiul de a bea 40 de pahare de vin sau palinca, dupa priceperea fiecaruia.
Special pentru aceste zile, moldovence pricepute, muntence iscusite , dogrogence gospodine, maramuresence mandre vin sa se intreaca in munca si migala, chiar sub ochii oaspetilor, pentru a bate recordul in maestrie, traditii si gusturi care mai de care mai bune!

 

×
Subiecte în articol: Festivalul Mucenicilor