x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Filmul masacrului de la Cernavodă

Filmul masacrului de la Cernavodă

de Paula Anastasia Tudor    |    Doru Iordache    |    05 Ian 2011   •   10:03
Filmul masacrului de la Cernavodă
Sursa foto: /Realitatea Tv

Triplul asasinat de la Cernavodă a şocat locuitorii Străzii Călăraşi. Bogdan şi Gabriela Mitu au fost văzuţi ultima dată pe 31 decembrie, ora 17:00, când cei doi au venit să-l ia pe Georgel, băiatul luat în plasament de familia Garoafă, părinţii Gabrielei.

Ei au petrecut Revelionul împreună, la Feteşti. Gabriela şi Bogdan Mitu, se mutaseră într-o garsonieră în Feteşti cu puţin înainte de Crăciun. Până atunci au locuit la părinţii adoptivi ai fetei, într-o cameră aflată la demisol, un fost beci.

Gabriela şi Bogdan s-au cunoscut când fata avea doar 14 ani. Atunci când ea a împlinit 16 ani s-au şi căsătorit. Au trăit din salariul lui de agent de pază şi din ce le mai dădeau părinţii.

În ultima perioadă, Bogdan era foarte bolnav, dar din banii primiţi de la mama sa îşi cumpărase o garsonieră în Feteşti. Cunoscuţii spun că anul trecut Bogdan a slăbit foarte mult în câteva luni, era galben la faţă şi de nerecunoscut.

Gheorghe Deli-Iorga, fost coleg de şcoală cu Bogdan, spune că era un tip retras, care nu mai avea prieteni. Nu ştie din ce trăia, pentru că serviciu nu avea de câţiva ani. Fostul coleg este de părere că pe fondul acestor neajunsuri şi căsnicia cu Gabriela era în impas.

Luni, 3 ianuarie, în jurul orei 13:30, maşina lovită a familiei Mitu a oprit în parcarea unui supermarket de pe malul canalului. Neculae Tudoran, paznicul unui depozit din apropiere, a remarcat autovehi­culul.

El a văzut trei persoane cum au coborât şi s-au îndreptat spre intrarea magazinului. La scurt timp i-a văzut pe cei trei cum s-au întors şi s-au urcat în maşină. Autovehiculul a întors şi a pornit spre malul canalului, unde a oprit la câţiva metri.

"Am crezut că maşina era furată şi după ce hoţii au lovit-o vor să scape de ea, dar nu m-am apropiat. Am mers la faţa locului după ce a ajuns Poliţia. Fata plutea la suprafaţa apei şi a fost urcată la bordul unei şalupe. Pe mal era Georgel, care mi-a spus că bărbatul a tras-o cu forţa pe sora lui în apă, a înecat-o, după care s-a aruncat şi el", spune paznicul.
Neculae Tudoran spune că Georgel i-a povestit cum sora lui i-a strigat să sune la Poliţie sau să cheme pe cineva în ajutor.

Luni, 3 ianuarie, ora 15:30. La poarta familiei Garoafă din Cernavodă a bătut un echipaj de poliţie. Oamenii legii aduceau o veste groaz­nică. Fiica adoptivă, Gabriela Mitu, fu­sese găsită înecată în Canalul Du­nă­re-Marea Neagră. 

Familia Garoafă ducea un trai modest. Cu toate acestea au oferit un cămin celor trei copii fără căpătâi. Pe doi dintre ei i-au înfiat, iar pe cel de-al treilea, Georgel, îl luaseră în asistenţă maternală. În aceeaşi curte locuieşte şi nepoata Eugenia Garoafă împreună cu soţul şi fiul ei.

Femeia a auzit strigătele poliţiştilor şi a ieşit la poartă. Împreună cu poliţiştii ea a intrat în casă, deoarece nimeni nu răspundea chemărilor. Nici "tanti Lenuţa", nici "nea Valentin" nu răspundeau, deşi păreau a fi acasă, deoarece uşile erau deschise. Şi niciodată nu le lăsau aşa când plecau. Poliţiştii au plecat, însă femeia şi-a chemat soţul şi fiul şi au rămas în casa rudelor să-i aştepte.

S-au plimbat dintr-o cameră-ntr-alta, au făcut cafele în aşteptarea Elenei şi a lui Petrică Garoafă, dar până seara nu au dat nici un semn de viaţă. A doua zi au început pregătirile pentru înmormântarea fetei. În ajutor a venit şi Avram Trică, un vechi prieten de familie.

Pe la ora 16:00, când a căutat în şifonier o faţă de masă, omul a făcut o descoperire sinistră. Înăuntru era ghemuită fără viaţă Elena Garoafă, lovită la cap şi în­jun­ghi­ată în gât. A fost anunţată Poliţia. Trei ore mai târziu a fost găsit şi Pe­trică Garoafă, înfăşurat într-un covor sub patul din camera în care locui­seră soţii Mitu. La prima vedere, băr­batul fusese omorât în acelaşi mod.

Legiştii au făcut ieri necropsia celor trei cadavre. Potrivit concluziilor preliminare, părinţii Gabrielei Mitu au fost ucişi cu zeci de lovituri de cuţit, murind la un interval de
15-20 de minute unul de celălalt.

Potrivit medicului legist Mihai Onciu de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa, în urma necropsiei s-a stabilită că moartea celor doi a survenit mai multor lovituri primite în zona capului şi a gâtului.

"Decesul celor doi soţi a surve­nit unei hemoragii masive, prin plăgi înţepate-tăiate la nivelul capului şi gâtului, în special pe partea dreaptă, cu secţiuni ale vaselor mari de sânge. Pot spune că femeia (Elena Garoafă, de 55 de ani – n.r.) primise în jur de 25 de lovituri, iar soţul ei (Petre Garoafă, de 62 de ani – n.r.) circa 30 de lovituri cu un corp tăietor-înţe­pă­tor, din care câte cinci-şase profunde", a declarat Mihai Onciu.

De asemenea, în cazul Gabrielei Mitu, medicul legist a declarat că moartea acesteia a fost cauzată de asfixie mecanică prin înec. "Tânăra a murit înecată. Pe corpul ei au fost găsite şi câteva echimoze, dar acestea sunt în evaluare, să vedem dacă se poate stabili o cauzalitate între ele şi înec", a mai afirmat Mihai Onciu.

Legistul a mai spus că deocamdată nu s-a stabilit dacă moartea soţilor Garoafă s-a produs înainte sau după cea a fiicei lor, acest aspect, foarte important în ancheta criminaliştilor constănţeni, fiind şi el în evaluare.


Bogdan Mitu, de negăsit

Bogdan Mitu, soţul tinerei înecate în Dunăre, a fost căutat, luni, până la lăsarea întunericului, fără niciun rezultat, investigaţiile fiind reluate, marţi, cu ajutorul a trei scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa. Scafandrii au căutat trupul bărbatului, dar tot fără rezultat.

Bogdan Mitu are 1.80 metri înălţime, constituţie slabă, ochi căprui, sprâncene stufoase, păr şaten, calviţie bilaterală, ten brunet, buze normale, comisuri orizontale, urechi normale cu lobul lipit, prezintă o aluniţă pe pometele stâng.
Nu se cunoaşte cu ce era îmbrăcat la data dispariţiei.


×
Subiecte în articol: sinucidere cernavoda crima cernavodă