x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: În București funcționează 63 de piețe, în cele 6 sectoare ale Capitalei

Firea: În București funcționează 63 de piețe, în cele 6 sectoare ale Capitalei

12 Noi 2020   •   12:51
Firea: În București funcționează 63 de piețe, în cele 6 sectoare ale Capitalei
Sursa foto: Lucian Alecu

În București funcționează 63 de piețe, în cele 6 sectoare, iar producătorii agricoli sunt afectați de decizia „injustă și inumană” luată de premierul Orban și ai săi sfătuitori de taină de a considera piețele mai periculoase decât magazinele, spune fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea.

„În București, funcționează 63 de piețe, în cele 6 sectoare ale Capitalei. În acestea vând direct producători agricoli din marile bazine legumicole sau distribuitorii din Ilfov - Vidra, Nuci, Snagov, Jilava, Copăceni, 1 Decembrie, Darasti, Măgurele, Giurgiu - Vărăști, Colibasi-Câmpurelu, Izbiceni - Olt, Dâmbovița - Băleni, Lunguletu, Brezoaele, Prahova - Pucheni, Baltă Doamnei, Buzău - Movilă Banului, Pogoanele, Ialomița - Movilița, Șindrilită etc. În acest moment, toți sunt afectați de decizia injustă și inumană luată de premierul Orban și ai săi sfătuitori de taină de a consideră piețele mai periculoase decât magazinele. Oamenii vor vinde în frig, direct pe trotuar sau în parcări”, scrie pe Facebook prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea.

Ea adaugă că legumele și fructele se vor strica, iar mii de familii vor fi afectate.

„Dar cui să-i pese? Pentru PNL și Orban, , elevii sunt de vină pentru că preferă școală cu prezența fizică, medicii sunt de vină pentru că dau semne de epuizare, tinerii sunt de vină pentru că sunt tineri și devin “. În afară de nedreptatea strigătoare la cer la care sunt supuși agricultorii și distribuitorii de legume și fructe românești, versus marile lanțuri de magazine, pe care Orban le consideră sterile, s-a dat o grea lovitură vieții, obiceiulul de consum și bugetului cumpărătorilor. Adică tuturor românilor care se aprovizionează, măcar la sfârșitul săptămânii, dacă nu de 2-3 ori săptămânal, direct din piață. Unde e mai ieftin, mai proaspăt, mai plăcut și unde se leagă prietenii de-o viață. Fiecare dintre noi avem un vânzător dintr-o piață în care avem încredere, de ani de zile, de unde cumpărăm brânză, ouă, lapte proaspăt”, adaugă Firea.

Fostul primar general al Capitalei îi acuză pe guvernanți că se comportă „despotic”.

„Cu toții am legat o prietenie cu o bătrânică sau cu un gospodar de prin Vidra sau alte comune limitrofe, care aduc la piață marfă mai curată, fără chimicale sau, oricum, nu în exces. Lovitură dată românilor prin măsură ucigătoare de a închide piețele, în loc să creeze circuite și să stabilească reguli sanitare, devoalează nu doar amatorismul guvernului PNL Orban, ci și ruperea de viață reală. Desprinderea totală de suferință din această perioada a oamenilor, lipsa oricărui sentiment de îngrijorare față de ei, tratarea tuturor românilor că pe niște scavi. Așa ne conduce acum Orban. Guvernanții se poartă superior și crâncen cu românii. Relația este de șef despotic și subaltern bun de maltratat. Această stare de fapt trebuie să înceteze urgent”, conchide Gabriela Firea.

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea