x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiul lui Dorin Chioțea, rănit grav într-un accident. Ambulanța a venit după 26 de minute

Fiul lui Dorin Chioțea, rănit grav într-un accident. Ambulanța a venit după 26 de minute

18 Noi 2020   •   11:36
Fiul lui Dorin Chioțea, rănit grav într-un accident. Ambulanța a venit după 26 de minute

Fiul jurnalistului TVR Dorin Chioțea, în vârstă de patru ani, a fost lovit de o mașină în Otopeni. În acest moment, fiul jurnalistului se află la spital și urmează să fie operat.

Dorin Chioțea a atras atenția, prin intermediul unui mesaj postat pe contul său de Facebook, că ambulanța nu a venit în 26 de minute, în ciuda faptului că fiul său se afla într-o stare gravă.

„Covid-ul își cere tributul în multe minute. 26 de minute a durat de la apel la 112 până a venit echipajul (de la Otopeni!), dar avem noroc de oameni dedicați și o ambulanță complet dotată. Poliția a venit în 45 de sec. În 2 min erau 3 echipaje. De 20 min fiul meu cel mic zace accidentat grav pe caldarâm și SMURD NU MAI VINE!”, a scris jurnalistul pe contul său de Facebook.

Dorin Chioțea a mai precizat că fiul său are multiple fracturi, a fost stabilizat, iar în acest moment se află la terapie intensivă.

„Viaţa ţi se poate schimba de-a dreptul dramatic într-o secundă. Este o luptă a medicilor pentru băieţelul nostru cel mic. A fost o neatenţie, l-a lovit o maşină. Are nişte fracturi. Ideea este că până a venit ambulanţa au trecut 26 de minute. Nu aş găsi o vină. Pur şi simplu am discutat cu doctorii de pe maşină, mi-au spus că veneau de la Otopeni, maşinile sunt prinse în epidemia de Covid. Pur şi simplu nu există maşini, nu există doctori suficienţi. Nu ai cum să faci faţă. Au fost cele mai grele minute din viaţa mea cu copilul pe caldarâm, pe care nu puteam să îl mişc. Nu ai voie să îl mişti pentru că nu ştii ce fel de traumatisme are. Are multiple fracturi. M-am bucurat că i-am auzit vocea când a început să plângă. 26 de minute este enorm, dar nu sunt salvări. Copilul va fi operat mâine. E o situaţie serioasă”, a declarat Dorin Chioţea la România TV.

„În cea mai grea noapte din viața mea vreau să mulțumesc medicilor pentru lupta lor. Mi-am văzut fiul de 4 ani și jumătate întins pe caldarâm, în frigul acestei toamne târzii, după ce Carmen urla din toate celulele ei că ne moare copilul lovit de o mașină. În primele două minute Victor nu a mișcat, nu a spus nimic. Inert ca o cârpă era. Apoi a început să plângă horcăind, cu sângele șiroind. I-am văzut fruntea crăpată, piciorul stâng răsucit, genunchiul drept tăiat. Aveam senzația că se scurge viața din el și tot ce puteam să fac era să-l păstrez nemișcat. Așa am făcut cunoștință cu oroarea neputinței. Au trecut 26 de minute până când a sosit ambulanța SMURD. În timpul acesta – când cred că am devenit mai bătrân cu 26 de ani – am găsit ceva luciditate să postez o poză poate oribilă, dar despre care am gândit că poate face minuni, poate grăbi lucrurile. Și, oricât de paradoxal ar părea, le-a grăbit pt că sute de colegi și de prieteni s-au mobilizat, au sunat la toate cunoștințele posibile. Nu voi avea niciodată cuvinte și sentimente să le mulțumesc îndeajuns. Iar din neant, în acea singurătate teribilă, a apărut lângă mine venind de nicăieri doctorița Ioana Nicolau, pediatru la Spitalul Grigore Alexandrescu. Nu am văzut-o în viața mea. Probabil Dumnezeu a trimis-o, pentru că a oprit cu ajutorul Poliției (care în 3 minute a blocat străzile, o reacție colosală!) mașini să ceară trusele medicale de prim ajutor.

26 de minute înseamnă timpul pentru care un om cu relații, o persoană publică, cu studii medicale și cu pilele directe și indirecte la care un cetățean obișnuit nici nu visează, îl poate obține în nordul capitalei României pentru fiul său în această pandemie nenorocită. Sunt mii de orașe și de commune unde această infinitate e mult mai vastă. E dramatic, putea fi tragic, este enorm de lent, dar asta e ce oferă sistemul medical acum. Nu sunt mașini, nu sunt medici, COVID19 ocupă tot timpul și toate energiile. Victor Mihai este un băiețel puternic. A fost stabilizat de doctori, e la terapie intensive. Nu îi va fi ușor în următoarele zile și săptămâni. Vă rog să vă rugați pentur el. Doamne-ajută!”, a mai scris Chioțea pe Facebook.  

×
Subiecte în articol: dorin chiotea accident