x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiul lui Ilie Bărbulescu: „A fost un model și a plecat mâhnit”

Fiul lui Ilie Bărbulescu: „A fost un model și a plecat mâhnit”

de Mariana Zaharia    |    05 Feb 2020   •   09:27
Fiul lui Ilie Bărbulescu: „A fost un model și a plecat mâhnit”

Fostă glorie a fotbalului românesc, Ilie Bărbulescu a fost înmormântat ieri, la Pitești. Pentru ultima dată a ajuns pe Stadionul Nicolae Dobrin, unde l-au aplaudat suporterii steliști, dar și cei ai echipei FC Argeș. „I-a părut rău că a plecat”, au spus cei veniți să îl conducă pe ultimul drum, după ce a început ploaia.

 

Trei sute de oameni au venit la slujba de înmormântare a fostului fotbalist. Localnici, foști colegi de echipă, fotbaliști tineri – precum: Nicolae Dică, Rică Neaga sau Jean Vlădoiu -, dar și suporteri ai ambelor echipe la care Bărbulescu a făcut istorie, Steaua și FC Argeș. L-au însoțit, pe jos, de la biserică la stadion și, apoi, la Cimitirul Sfântul Gheorghe.

Andrei Ilie Bărbulescu, fiul fotbalistului, a venit din Germania să își înmormânteze părintele. „Nu era bolnav, nu a dat niciun semn că i-ar fi rău, nu îl știam să sufere cu inima, dar știam că își dorea mai mult altă situație în sport. Se consuma mult și nu era genul de om care să tacă. El mereu încerca să schimbe, să facă ceva. A fost un model și a plecat mâhnit”, a povestit fiul fostului fotbalist.

 

Înmormântat cu onoruri militare

Ilie Bărbulescu a fost înmormântat cu onoruri militare. Sicriul a fost acoperit cu steagul României, dar suporterii l-au așezat și pe cel al echipei Steaua. A fost supranumit „Balamuc”, iar un ultim mesaj a fost scris, pentru el, pe un banner așezat la stadion: „Anii trec și gloriile se duc. Astăzi e mai liniște fără Balamuc”.

×