x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Cîțu: Cei doi pacienți cu arsuri de la Petromidia vor fi transferați în străinătate 

Florin Cîțu: Cei doi pacienți cu arsuri de la Petromidia vor fi transferați în străinătate 

04 Iul 2021   •   13:07
Florin Cîțu: Cei doi pacienți cu arsuri de la Petromidia vor fi transferați în străinătate 
Sursa foto: Hepta

Premierul Florin Cîțu a anunțat, duminică, faptul că cei doi pacienți cu arsuri în urma exploziei de la rafinăria Petromidia, din Năvodari, vor fi transferați, cel mai probabil luni, în străinătate.

Cîțu a scris, duminică, pe Facebook, că s-a interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia.

„Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura”, a spus Cîțu.

Acesta a mai spus că cei doi pacienți vor fi transferați „cel mai probabil mâine (luni - n.r.)”.

„Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine (luni - n.r.). De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a mai spus Cîțu.

Medicii Spitalului de Urgență Floreasca, unde sunt îngrijiți cei doi pacienți cu arsuri în urma exploziei de la rafinăria Petromidia, din Năvodari, și-au dat acordul pentru transferul în străinătate. Cei doi au arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite.

 

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu