x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Cîțu, întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale despre PNRR și reforme

Florin Cîțu, întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale despre PNRR și reforme

12 Iul 2021   •   19:57
Florin Cîțu, întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale despre PNRR și reforme
Sursa foto: Lucian Alecu

Prim-ministrul Florin Cîțu a avut luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Anna Bjerde, vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală. Părțile au discutat despre vaccinare, PNRR și reformele pregătite de Guvern.

Reprezentanții Guvernului anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că premierul Florin Cîțu a prezentat în cadrul întâlnirii reformele pe care Guvernul și le asumă.

„Reforma pensiilor, asigurarea sustenabilității fiscale și echitate în sistemul de pensii. Reforma salarizării în sistemul public, unde premierul a subliniat că trebuie întărită legătura dintre salarizare și performanță. Totodată, acesta a mulțumit Băncii Mondiale pentru cooperare și sprijin în realizarea reformelor, mai ales cele din domeniul social: educație și sănătate”, scrie în comunicatul de presă.

Totodată, prim-ministrul a anunțat că în această perioadă este și ministru interimar al Finanțelor, iar din acest punct de vedere cele mai importante reforme și obiective ale sale sunt: reforma companiilor de stat, modernizarea administrației fiscale, e-Facturare dar și Banca Națională de Dezvoltare.

Participanții au discutat și despre PNRR.

„Prim-ministrul a precizat că prin proiectele din PNRR se va pune accent pe digitalizarea sectorului public, dar și pe economia verde. Totodată, premierul a apreciat sprijinul Băncii Mondiale pentru cele două proiecte din PNRR”, se explică în comunicat.

×
Subiecte în articol: florin citu