x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Focar de coronavirus în Portul Constanța. 17 muncitori de naționalitate turcă, infectați cu COVID-19

Focar de coronavirus în Portul Constanța. 17 muncitori de naționalitate turcă, infectați cu COVID-19

24 Sep 2020   •   17:05
Focar de coronavirus în Portul Constanța. 17 muncitori de naționalitate turcă, infectați cu COVID-19
Sursa foto: observator.tv

Un nou focar de infecție cu noul coronavirus a fost declarat, joi după-amiază, de Direcția de Sănătate Publică la o companie care activează în zona de sud a Portului Constanța, unde au fost confirmați cu COVID-19 17 muncitori de naționalitate turcă, informează Prefectura Constanța.

Cei 17 muncitori locuiesc într-un cămin pus la dispoziție pe șantierul din port.

„Referitor la numărul ridicat de îmbolnăviri înregistrate în ultimele 24 de ore în judeţul Constanţa, menţionăm că 23 de cazuri noi sunt înregistrate în trei focare care evoluează, la doi agenţi economici şi la un centru de servicii comunitare. Dintre cele trei focare, cel mai numeros s-a înregistrat la o firmă ce îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa şi unde 17 cetăţeni turci au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. În acest moment, cei 17 cetăţeni străini, asimptomatici, sunt izolaţi într-o clădire din zona de sud a Portului Constanţa, unde vor rămâne pentru următoarele 14 zile şi vor fi monitorizaţi de cadre medicale", se arată în comunicatul Prefecturii.

Joi, 24 septembrie, au fost raportate 82 de cazuri noi de infectare la nivelul județului. De la începutul epidemiei și până în prezent, în județul Constanța au fost confirmate 2.499 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

×
Subiecte în articol: focar coronavirus portul constanta