x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fonduri de 4,9 mld. euro de la Comisia Europeană pentru lupta contra COVID-19

Fonduri de 4,9 mld. euro de la Comisia Europeană pentru lupta contra COVID-19

29 Iun 2020   •   15:39
Fonduri de 4,9 mld. euro de la Comisia Europeană pentru lupta contra COVID-19

Comisia Europeană se angajează să aloce încă 4,9 miliarde de euro, la care se adaugă angajamente din partea statelor membre de 485 de milioane de euro, în lupta împotriva coronavirusului.

 

Potrivit unui comunicat al Comsiei Europene, la summitul pentru strângerea de donații din 27 iunie, CE a mobilizat 6,15 miliarde de euro suplimentare pentru a contribui la dezvoltarea și asigurarea unui acces echitabil la vaccinuri, teste și tratamente pentru coronavirus.

Această sumă include un angajament în valoare de 4,9 miliarde de euro din partea Băncii Europene de Investiții, în parteneriat cu Comisia Europeană, și un angajament în valoare de 485 de milioane de euro din partea statelor membre ale UE.

40 de guverne au luat parte la summit și s-au angajat să asigure accesul universal la medicamentele pentru coronavirus și să ajute, într-un mod echitabil și just, la reconstrucția comunităților care au fost afectate grav de pandemie. Ca jalon al solidarității mondiale, summitul a dus la asumarea de angajamente pentru capacitatea de producție a peste 250 de milioane de doze de vaccin destinate țărilor cu venituri medii și mai mici.

„Lumea va fi eliberată de această pandemie numai atunci când vaccinurile, testele și tratamentele vor fi disponibile la un preț accesibil pentru toți cei care au nevoie de ele. Angajamentele de astăzi și contribuția Europei ne apropie de realizarea acestui obiectiv global. Europa va contribui pe termen lung la aceste eforturi, folosindu-și toată capacitatea de mobilizare pentru binele comun. Avem o alianță puternică pentru a înfrânge împreună acest virus”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Angajamentele totale asumate în cadrul maratonului donatorilor desfășurat în contextul răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus, lansat în 4 mai de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se ridică la 15,9 miliarde de euro.

Fondurile vor finanța redresarea economică, consolidarea sistemelor de sănătate și realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă în toate țările din afara UE, ca parte a răspunsului global al UE pentru combaterea pandemiei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana