x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul ministru al Turismului îl critică pe Cîțu: Se pregătește să omoare turismul românesc

Fostul ministru al Turismului îl critică pe Cîțu: Se pregătește să omoare turismul românesc

08 Feb 2021   •   16:42
Fostul ministru al Turismului îl critică pe Cîțu: Se pregătește să omoare turismul românesc

Fostul ministru al Turismului din guvernarea PSD, Bogdan Trif, îl critică pe premierul Florin Cîțu, care a anunțat, în ședința PNL că nu va mai acorda voucherele de vacanță. Acesta spune și că, din discuțiile cu funcționari din Guvern, a aflat că pregătește și majorarea cotei de TVA pentru turism.

Fostul ministru al Turismului din timpul Guvernului condus de Viorica Dăncilă, deputatul de Sibiu Bogdan Trif, spune că premierul Cîțu a anunțat, în ședința PNL, că va tăia voucherele de vacanță în acest an. Trif consideră că astfel se va da „lovitura de grație” industriei turistice, „pe care a încercat s-o îngroape în ultimul an”.

„În mod ticălos, încearcă să împacheteze această măsură criminală în iluzia că tăierea veniturilor bugetarilor ar fi un lucru bun pentru economie, încercând să câștige, astfel, simpatia angajaților din mediul privat. Cîțu, PNL și USR omit intenționat să spună că voucherele de vacanță pot fi cheltuite doar pe teritoriul României, în industria turistică din România, industrie care este în proporție de 95% privată. Cu alte cuvinte, Cîțu taie cea mai importantă susținere financiară pentru sectorul turistic din România, aflat, acum, în colaps. Operatorii din turism n-ar trebui să fie surprinși pentru că acest iresponsabil devenit prim-ministru al României a anunțat public, înainte ca PNL să ajungă la guvernare, că va elimina voucherele de vacanță și toate facilitățile introduse de PSD pentru acest sector”, spune Bogdan Trif.

Bogdan Trif spune că în calitate de ministru al Turismului a introdus voucherele de vacanță și a luat măsuri fără precedent pentru dezvoltarea industriei turismului, astfel că știe cât de benefice au fost și cât de mult au fost apreciate voucherele de operatorii din turism.

Voucherele de vacanță au fost introduse de PSD și erau în valoare de 1.450 lei/ beneficiar. Acestea pot fi cheltuite doar în România și au fost principalul motor de relansare a industriei turistice, conform studiului făcut de federațiile și asociațiile de turism din România.

„Această măsură a scos la lumină o mare parte din industria care funcționa „la negru”. Datele raportate la Ministerul Turismului arată o creștere foarte mare a numărului de cereri pentru autorizarea unităților de cazare, din 2017 până astăzi. În plus, trebuie să ținem cont de faptul că odată cu acordarea voucherelor mai mulți români își petrec vacanțele în România, iar cheltuielile suplimentare pe care aceștia le fac se adaugă la banii care ajung tot în economia țării”, a mai spus Bogdan Trif.

Fostul ministru adaugă faptul că di discuțiile avute cu funcționari publici din Guvern, are informații că Guvernul actual pregătește și majorarea cotei de TVA pentru sectorul turistic, cotă pe care guvernul PSD a redus-o la 5 la sută.

×
Subiecte în articol: Bogdan Trif