x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul procuror general Botoş, revocat în urma fugii din ţară a lui Hayssam: Mă bucur că instituţiile şi-au făcut datoria

Fostul procuror general Botoş, revocat în urma fugii din ţară a lui Hayssam: Mă bucur că instituţiile şi-au făcut datoria

19 Iul 2013   •   10:40
Fostul procuror general Botoş, revocat în urma fugii din ţară a lui Hayssam: Mă bucur că instituţiile şi-au făcut datoria

Fostul procuror general al României Ilie Botoş, care a părăsit funcţia după plecarea din România a lui Omar Hayssam, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că se bucură că instituţiile statului şi-au făcut datoria şi că se reintră în legalitate.

"Mă bucur că instituţiile statului şi-au făcut datoria şi că se reintră în legalitate. Alt comentariu nu am de făcut", a spus Botoş.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.

"Omar Hayssam se află în custodia Poliţiei Române. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său", se arată, de asemenea, într-un comunicat de presă al IGPR.

Într-un comunicat remis de biroul de presă al preşedintelui Băsescu se arată că "în dimineaţa zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Poliţiei Române domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak stabilită de instanţele româneşti este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român".

De asemenea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui subliniază că detalii suplimentare privind acest subiect nu pot fi prezentate presei.

"Administraţia Prezidenţială înţelege interesul presei pentru acest subiect şi dorinţa de a cunoaşte detalii legate de operaţiunea de aducere în ţară a domnului Omar Hayssam, dar subliniază faptul că detalii suplimentare nu pot fi făcute publice. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, mulţumeşte instituţiilor şi ofiţerilor implicaţi în această amplă operaţiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmărit cu tenacitate să-l aducă în ţară pe domnul Omar Hayssam pentru ispăşirea pedepsei", se arată în comunicatul dat publicităţii în această dimineaţă.

×
Subiecte în articol: omar hayssam ilie botos