x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FPTR: Peste 100.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend pe litoralul românesc

FPTR: Peste 100.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend pe litoralul românesc

10 Iul 2021   •   19:25
FPTR: Peste 100.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend pe litoralul românesc

Peste 100.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend pe litoralul românesc, gradul mediu de ocupare în structuri clasificate fiind estimat să ajungă la aproximativ 75%, potrivit unui comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

"În acest weekend sunt aşteptaţi pe litoralul românesc peste 100.000 de turişti. Chiar dacă ploile din luna iunie au îndepărtat turiştii de litoralul românesc, programul 'Litoralul pentru Toţi' a avut un succes deosebit şi a reprezentat un test pentru operatorii de pe litoral, greu încercaţi de restricţiile impuse în anul 2020 în contextul apariţiei virusului Sars-Cov-2", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, deşi luna iulie a adus cu întârziere vacanţa elevilor, după terminarea examenelor de bacalaureat familiile cu copii, clienţii fideli ai litoralului românesc sunt aşteptaţi în număr mare pe litoral.

"Deoarece tarifele nu au fost majorate faţă de anul trecut, iar meteorologii nu ne mai ameninţă cu furtuni, în acest weekend sunt aşteptaţi pe litoralul românesc peste 100.000 de turişti.

Potrivit FPTR, staţiunea Mamaia se menţine în continuare în topul tarifelor de pe litoral, acestea variind în funcţie de categoria de confort, începând de la 220 lei/noapte o cameră la un hotel de 2 stele, ajungând şi la 2.000 lei/noapte un apartament privat cu trei camere.

La polul opus se află staţiunile din sudul litoralului cu tarife care încep de la 200 lei/noapte la un hotel de 2 stele, până la 1.800 lei/noapte un apartament la un hotel de 5 stele.

×